Bacon skivat

Skivat bacon gjort på kondenserad rök. Detta innebär att man framställer vanlig rök med bok/alspån, som man sedan kyler ner så att det blir en vätska. Man renar därefter vätskan och använder denna för att skapa rök (under högt tryck och värme) i de vanliga rökskåpen. Fördelarna med denna rök jämfört med att röka direkt över brinnande alflis/bokflis är att arbetsmiljön oftast blir bättre för de som arbetar samt att man även kan avlägsna vissa skadliga ämnen i röken.

  • Ingredienser
    Rökt sida av gris, salt, druvsocker, antioxidationsmedel (E301), konserveringsmedel (E250), rökarom. Köttursprung: Sverige. Köttmängd 97%.
  • Näringsvärde

    (per 100 g)

    Energi 350 kcal/ 1450 kJ

    Fett 33 g

     varav mättat fett 14 g

    Kolhydrat 0.5 g

     varav sockerarter 0.5 g

    Protein 13 g

    Salt 1.9 g