Mannagryn

Mannagryn som passar bra till gröt och pudding. Mannagrynsgröt är superenkelt att tillaga. Koka upp mjölk och salt i en kastrull. Vispa ner grynen och låt gröten koka upp. Koka på svag värme 4–5 minuter, rör om då och då. Servera gröten med mjölk och sylt, kanel eller äppelmos.

  • Ingredienser

    Mannagryn (gluten), från vetekärnans inre del.

  • Näringsvärde

    (per 100 g)


    Energi 1400 kJ/ 340 kcal
    Fett 0,8 g
     varav mättat fett 0,1 g
    Kolhydrat 69 g
     varav sockerarter  0,8 g
    Fiber 7,1 g
    Protein 9,6 g
    Salt < 0,01 g

    (per 1 portion*. *Gröt tillagad med mellanmjölk och salt)


    Energi 800 kJ/ 180 kcal
    Fett 3,7 g
     varav mättat fett 2,3 g
    Kolhydrat 27 g
     varav sockerarter 12 g
    Fiber 1,6 g
    Protein 10 g
    Salt 0,8 g