Laga mat och spara el

Poké bowl med blomkålsris

Den hawaiianska favoriten kräver ingen uppvärmning, bara upptining. Byt ut vanligt kokt ris mot blomkålsris, smaksatt med citron och du är hemma!

Tips! Bowlen går utmärkt att toppa med fler valfria grönsaker du har hemma i kylskåpet. Rätten är i slutändan en blandning av fräscha och goda råvaror där man själv kan bestämma vad man tycker är gott ihop.

4 portioner

DU BEHÖVER:

500 g Fryst laxfilé
500 g Fryst blomkål
250 g Edamamebönor
225 g Fryst mango
4 st Avokado
1 st Kruka färsk koriander
4 st Salladslök
65 g Färsk bladspenat
1 msk Olivolja
1 st Citron

Marinad:
3 msk Teriyakisås
1 msk Sesamolja
1 msk Tamarisoja
2 msk Pressad limejuice
1 krm Salt Fint

Spicy mayo:
2 dl Majonnäs
3 msk Sweet chilisås

GÖR SÅ HÄR:

1. Tina blomkålsris, mango och sojabönor. Öppna laxpaketet och låt laxen tina på en tallrik ca 30 minuter i rumstemperatur.

2. Lax: Gör marinaden under tiden laxen tinar. Blanda ihop teriyakisås, sesamolja, tamari sojasås och limejuice. När laxen tinat så pass mycket att du kan skära i den, skär den då i små bitar (eller tunna skivor om du föredrar det) och lägg i marinaden. Låt laxen marineras tills den är helt rumstempererad.

3. Spicy mayo: Blanda majonnäs och sweet chilisås i en skål.

4. Blomkålsris: Blanda olivolja, pressad citron och en nypa salt. Häll över blomkålsriset och blanda ordentligt.

5. Dela avokado i skivor och hacka salladslök.

6. Servering: Lägg spenat och blomkålsris i botten av en djup skål. Toppa med lax, avokado, bönor, mango, salladslök, en klick spicy mayo och färsk koriander.

Njut!

Klicka här för att beställa hem receptet på Mathem
Gå tillbaka till alla recept