Falukorvsbullar

Klassiker på klassiker, kan en rätt bli mer svensk än den här? Låt oss göra finmalen färs av falukorv och rulla till saftiga köttbullar. Servera med mos, gräddsås, inlagd gurka och lingon. Mums!

4 portioner

DU BEHÖVER:

Falukorvsbullar:
400 g klassisk falukorv
1 gul lök, hackad
3/4 dl ströbröd
3 msk vetemjöl
1/2 dl vispgrädde
1 ägg
1 krm salt
Kryddpeppar
Svartpeppar

Potatismos:
800 g mjölig potatis
1 krm salt 
2 dl mjölk
50 g ekologiskt smör
1 krm malen svartpeppar

Tillbehör:
Rörda lingon
Snabbinläggning
1 svensk gurka

GÖR SÅ HÄR:

1. Inlagd gurka: Använd en mandolin och skiva gurkan fint. Placera skivorna i en lufttät burk och häll över snabbinläggning. Ställ undan i kylskåp i ca 30 minuter.
2. Falukorvsbullar: Mal ner falukorven i en köttkvarn. Om du inte har en köttkvarn går det lika bra att mixa till en extra fin färs i en matberedare.
3. Potatismos: Koka upp vatten med salt. Skala potatis och koka den mjuk.
4. Falukorvsbullar: Rör ihop ströbröd, mjöl, salt, grädde och ägg till en tjock smet. Den ska binda våra bullar.
5. Stek finhackad gul lök och rör ner i smeten tillsammans med falukorvsfärsen. Smaksätt med svartpeppar och kryddpeppar.
6. Veva ihop bullarna i en matberedare för att de ska hålla ihop. Kyl ner smeten innan du börjar rulla.
7. Stek falukorvsbullarna i lite smör tills de fått en fin gyllene färg.
8. Potatismos: Häll bort vattnet och tillsätt mjölk och smör till den kokta potatisen. Vispa till ett mos och smaksätt med salt och peppar.
9. Servera med potatismos, inlagd gurka och rörda lingon.

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se alla våra falukorvsrecept.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Tempo, Mathem och Citygross.

Gå tillbaka