Recept!

Halloumifajitas

Färgstarka fajitas är gott årets alla dagar! Duka upp en färgglad buffé av ångande fajitas, grillad halloumi och chunky guacamole. Strössla med koriander, skvätt lite lime, kanske en het salsa? Piggar upp vilken dag som helst.

4 portioner

FAJITAS:

Tortillabröd
2 paket halloumi
1 paket fajitaskrydda
2 paprikor, gärna olika färger
1 gul eller röd lök
2 vitlöksklyftor
Salladsmix
Olja till stekning

MAJSSALSA:

1 stor burk majs, ca 200 g
2 vitlöksklyftor
1 chili
3 stjälkar salladslök
Salt, svartpeppar
Olja till stekning

GUACAMOLE:

2 avokado
1 vitlöksklyfta
1 kruka koriander, även stjälkarna
1 msk limesaft
Salt

TOMATSALSA:

400 g tomater
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar eller 1 rödlök
1 chili
1 msk limesaft
2 msk olivolja

GÖR SÅ HÄR:

Börja med guacamolen. Dela avokado och mosa ner tillsammans med hackad koriander och riven vitlök. Smaksätt med limesaft och salt och blanda ihop till en guacamole. Tomatsalsa: tärna tomater och blanda med strimlad lök, finhackad vitlök och chili, olivolja och limesaft. Majssalsa: häll av majs och stek på medelvärme i olja tills den fått färg. Finhacka vitlök, chili och salladslök och sväng ihop med majsen till en salsa. Krydda med salt och peppar. Paprika: finhacka vitlök och rödlök och skär upp paprika i stavar. Fräs i en stekpanna tills det mjuknat och fått fin färg.

Grillad halloumi: skär upp halloumin i stavar, krydda med fajitas kryddblandning och grilla tills halloumin blivit krispig och fått fin färg.

Lägg upp tortillabröden och fyll med salladsmix, grillad halloumi och paprika och toppa med majssalsa, guacamole och tomatsalsa. Avsluta med att skvätta över lite lifesaft.