Recept

Smashed potatoes med muhammara & mynta

Krispiga potatisar med kryddig muhammara gjord på rostad paprika som toppas med mynta och valnötter. Potatisen och paprikan tillagas enkelt i ugnen, perfekt som grilltillbehör!

Detta recept är framtaget tillsammans med Foodgeekz och Plantbasedbythess.

4 portioner 

DU BEHÖVER: 

1 förpackning delikatesspotatis 
2 röda paprikor
1 förpackning valnötter 
1 klyfta vitlök  
2 msk olivolja + extra till pensling  
1 citron (saft+zest) 
1 kruka färsk mynta   
Nypa flingsalt 

GÖR SÅ HÄR: 

1. Dela paprikorna på mitten och ta bort fröfästet. Olja in paprikorna i lite olja.

2. Rosta i ugnen i 20 min, tills paprikorna är helt mjuka. 

3. Låt valnötterna rosta med bredvid på plåten sista 7 min. Ta sedan ut plåten.

4. När paprikorna svalnat drar du bort skalet. 

5. Ta ut den rostade potatisen, “smasha” till dem med en gaffel. Pensla med extra olivolja. Värm ugnen till 225° och rosta i ytterligare 10 minuter.

6. Mixa paprikan med valnötter, olja, citron, mynta och pulsa några ggr. Smaka av med salt.

7. Toppa potatisen med muhammara, färsk mynta och hackade rostade valnötter. 

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler recept.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.