Smashed potatoes med spicy chimichurri
Finns det något somrigare än en örtig chimichurri? I detta recept har vi gett vår chimichurri lite extra sting som vi ringlar över krispiga smashed potatoes. Gott till kött, fisk eller allt som är grillat!
Detta recept är framtaget tillsammans med Foodgeekz och Plantbasedbythess.
4 portioner
DU BEHÖVER:
1 förpackning Smått & gott potatis
75g smält smör
En knippe färsk basilika
En knippe färsk koriander
2 msk olivolja
1 citron (saft)
1 st vitlöksklyfta
Nypa flingsalt och chiliflakes
GÖR SÅ HÄR:
1. Förkoka potatisen i ca 10 min och sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smör.
3. Smasha potatisen på en ugnsform med ett glas. Rosta i ugn i ca 10 min och häll över smöret.
4. Mixa ihop ingredienserna till chimichurrin i en cylinder med en stavmixer.
5. Ringla över den när potatisen är krispig.
Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler recept.
Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.