Smördegstarte med ostkräm, karamelliserad lök, potatis och rosmarin

Siris recept på en enkel och god smördegstarte med ostkräm, karameliserad lök, potatis och rosmarin som är ett måste att prova,  perfekt som plockmat!

4 bitar

DU BEHÖVER: 
1 paket smördeg à 400 g, tinad och lätt kavlad
3  gula lökar, tunt skivade
2 msk rapsolja 
2 dl creme fraiche
1 stor bit parmesan, finriven
1 potatis, tunt hyvlad eller mandolinad 
6 gordaloliver, skurna i bitar
Några droppar olivolja
1 kruka rosmarin, plockad
1 kruka, gräslök, finhackad
2 msk flytande honung
Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 200 grader,  gärna varmluft. 
2. Karamellisera löken sakta i rapsoljan, ca 20 min. Låt svalna. 
3. Blanda löken med creme fraiche, parmesan, salt och peppar. 
4. Fördela röran jämt på fyra plattor smördeg, toppa med potatis. 
5. Baka i ugnen i 17 min. 
6. Ta ut och toppa med rosmarin, oliver, honung och gräslök!


Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.