RECEPT!

Tantröra med lax

Gubbarnas tid är över, i år får tanterna skina på julbordet! Rör ihop en tantröra till jul. Lax, räkor, majonnäs och crème fraiche, allt man gillar i en röra.

4 portioner

DU BEHÖVER:

3 ägg
1,5 dl majonnäs
2 msk crème fraiche
½ rödlök
3 msk finhackad dill
3 msk finhackad gräslök
75 g gravad lax
75 g rökt lax
salt och svartpeppar
rostbröd eller knäckebröd
fiskrom eller tångkaviar
skivad citron

GÖR SÅ HÄR:

1. Koka äggen hårda i ca 9 minuter. Spola med kallt vatten och skala för att sedan hacka dem grovt.
2. Finhacka rödlök, dill och gräslök och rör ihop med majonnäs och crème fraiche.
3. Finhacka laxen och vänd ner i blandningen tillsammans med äggen. Smaka av med salt och saltpeppar.
4. Servera röran i glas eller på bröd och garnera med tångcaviar, dill och citron.