TIPS!

Lär dig tricksa med ägg!

Påsk är mer än bara kokt ägg! Man kan baka dom i form. Svänga ihop en omelett. Pochera. Och man kan steka dom så klart, vår favorit är det klassiska Sunny Side Up-ägget, finns det ens något finare?

DU BEHÖVER:
Ägg
Smör
Ättika
Salt och peppar

POCHERAT:
Knäck ett ägg i en kopp eller liten skål och låt stå vid sidan. Koka upp vatten i en låg kastrull och sänk sedan värmen så att det sjuder. Tillsätt 2 msk ättika och 1 tsk salt. Rör sedan en virvel i vattnet och häll försiktigt i ägget. Hjälp gärna till med skeden så att det håller ihop. Låt ägget sjuda i ca 3 minuter och lyft upp med hålslev. Servera gärna på stekt bröd med avokado och lax. 

BAKAT:
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en liten form med smör. Knäck i ett ägg och strö över lite salt och peppar. Baka sedan i mitten av ugnen i ca 10-12 min. Servera varmt!

STEKT:
Hetta upp en stekpanna på medelvärme och smält lite smör.
Knäck i ägget och stek tills vitan har stelnat och fått färg i kanterna. Strö över lite salt och peppar och servera direkt. En garanterat god klassiker som alltid går hem, eller hur?

Alla våra Garant-ägg kommer från svenska gårdar så du kan känna dig säker att våra ägg är både säkra, goda och nyttiga.