TIPS!

Lär dig tricksa med ägg!

Påsk är mer än bara kokt ägg! Man kan baka dom i form. Svänga ihop en omelett. Pochera. Och man kan steka dom så klart, vår favorit är det klassiska Sunny Side Up-ägget, finns det ens något finare?

DU BEHÖVER:
Ägg
Smör
Ättika
Salt och peppar

POCHERAT:
Knäck ett ägg i en kopp eller liten skål och låt stå vid sidan. Koka upp vatten i en låg kastrull och sänk sedan värmen så att det sjuder. Tillsätt 2 msk ättika och 1 tsk salt. Rör sedan en virvel i vattnet och häll försiktigt i ägget. Hjälp gärna till med skeden så att det håller ihop. Låt ägget sjuda i ca 3 minuter och lyft upp med hålslev. Servera gärna på stekt bröd med avokado och lax. 

BAKAT:
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en liten form med smör. Knäck i ett ägg och strö över lite salt och peppar. Baka sedan i mitten av ugnen i ca 10-12 min. Servera varmt!

STEKT:
Hetta upp en stekpanna på medelvärme och smält lite smör.
Knäck i ägget och stek tills vitan har stelnat och fått färg i kanterna. Strö över lite salt och peppar och servera direkt. En garanterat god klassiker som alltid går hem, eller hur?

Alla våra Garant-ägg kommer från svenska gårdar så du kan känna dig säker att våra ägg är både säkra, goda och nyttiga.

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Tempo, Mathem och City Gross.