Vispad brieost
Den populära vispade brieosten är populär av flera anledningar. Den är enkel, supersmarrig och trevlig att servera istället för den traditionella ostbrickan. Vår variant toppar vi med honung, timjan, ätbara blommor och serverar med knäckesticks.
1 fat, cirka 4 portioner
Tillagningstid: 20 min
DU BEHÖVER:
1 paket brie
2 nävar hasselnötter, antingen hela naturella eller blancherade och rostade
2-3 kvistar timjan, endast bladen
1 paket ekologiska knäckesticks
Valfritt: 3-5 ätbara blommor, förslagsvis penzéer (detta är mer för det visuella)
GÖR SÅ HÄR:
1. Lägg brieosten i frysen ca 1 timme innan du ska sätta igång med matlagningen, detta underlättar när kanterna sedan ska skäras bort.
2. Skär bort brieostens kanter.. Lägg sedan ostens innanmäte i en matberedare. Innan du sätter igång och mixar kan du låta osten gå upp i temperatur samtidigt som du rostar dina hasselnötter, även om du använder färdigrostade så kan det vara gott om de är lite varma. Rosta nötterna i torr panna tills de börjar ta lite färg utan att brännas. Hacka sedan nötterna.
3. Vispa brieosten vilket du gör på hög hastighet tills att den blivit krämig.
4. Bred ut osten med en sked på en tallrik, ringla över honung och toppa med de rostade nötterna, lite flingsalt, timjan och ätbara blommor. Servera med knäckesticks.
Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.
Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.