Hållbara hacks!

Chokladmousse på kikärtsspad

STOPP! Oj, ursäkta att vi höjer rösten. Men inte tänkte du väl slänga det där kikärtsspadet? Det är ju utmärkt att göra chokladmousse på! Veganskt blir det dessutom och självklart jättegott.

6 portioner

DU BEHÖVER:

Spadet från 1 paket kikärter
200 g mörk choklad 70%
2 msk strösocker
Färska bär till garnering

GÖR SÅ HÄR:

1. Bryt chokladen i bitar och smält försiktigt i mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Kom ihåg att röra om för att inte bränna chokladen.
Tips! Använd en chokladkaka med smak, som vår nyhet mörk choklad 70% banan.
2. Vispa kikärtsspadet till ett hårt skum och tillsätt socker. Fortsätt vispa tills skummet har fasta toppar.
3. Vänd ner den smälta chokladen i skummet och rör om till en jämn smet. För extra smaksättning går det bra att tillsätta vaniljpulver, mint eller krossade lakritskarameller.
4. Häll upp moussen i glas och ställ in i kylen för att stelna i cirka en timme.
5. Toppa chokladmoussen med färska bär och ät direkt!

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler hållbara hacks.