Hållbara hacks!

Restknäcke

En dag öppnar man skafferiet och inser att man har minst sju öppnade fröpåsar. De ligger där och ser oändligt sorgliga ut. Någon påse kanske är halvfull, men de flesta är det bara lite ledset bottenskrap kvar i. Och det är då man kavlar upp ärmarna och gör sitt eget fröknäcke! Svinnsmart, nyttigt och framför allt otroligt gott. Tips! Knyt ett gulligt band runt en trave och ge bort som vardagspresent.

DU BEHÖVER:

5 msk chiafrön
1 dl hela linfrön
4,5 dl fröer t ex solros-, sesam och pumpafrön
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
2. Blanda ihop alla fröer i en bunke. Rör ner olivolja och salt.
3. Koka upp 4 dl vatten och tillsätt till fröblandningen. Rör om till en fast smet och låt stå i minst 30 minuter.
4. Bred ut smeten på 2 ugnsplåtar med bakplåtspapper. Använd ett bakplåtspapper för att trycka ut smeten jämt.
5. Grädda fröknäcket i cirka 35-45 minuter tills det är torrt och fått lite färg.
6. Låt svalna och bryt i bitar.

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler hållbara hacks.