Hållbara hacks!

Ströbröd

Det finns ett stort uns av själavård i att ta tillvara på saker, och skapa något nytt och användbart av det som vid första anblick bara var… skröffs. Här är ett tips: Gör en inventering av brödkorgen då och då! Samla ihop trötta brödkanter av alla de slag, krossa hela alltet, rosta i ugnen. Och vips har du skapat ditt alldeles egna ströbröd. Självklart kan man även spara kanter över tid, och sen göra en stor laddning när man känner att det finns tillräckligt.

DU BEHÖVER:

Torra brödbitar och kanter

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Bred ut brödbitarna och låt de torka till sig på en varm plats, till exempel ovanpå spisen.
3. Lägg brödbitarna i mitten av en kökshandduk. Vik ihop och krossa med en hammare till ett fint strössel. Det går också bra att mixa det torkade brödet i en matbredare.
4. Häll ut ströbrödet på en ugnsform klätt i bakplåtspapper och rosta i ugnen i cirka 10 minuter. 
5. Låt svalna och förvara i skafferiet. 

Gillade du tipset? Klicka här för att se fler hållbara hacks.