Garanterat hållbart

Att producera och sälja matvaror kommer alltid ha en påverkan på miljön. Det går liksom inte att komma ifrån. Däremot går det att jobba aktivt för att minska sitt avtryck i stort och smått. Vi strävar alltid efter att bli bättre på att göra mer hållbara val. Vi ställer krav, vi ifrågasätter, vi utvärderar de leverantörer vi jobbar med för att kunna göra skillnad i sociala, miljö- och naturresursfrågor. Vår ambition tillsammans med vår ägare Axfood är att vara ledande inom hållbarhet i livsmedelsbranschen. Vi säger inte att vi är där än, men vi har kommit en bra bit på vägen.

Hållbarhetsnyheter

Att sälja och producera varor för med sig ett stort ansvar och kommer alltid ha en viss påverkan på vår miljö men vi arbetar aktivt för att minska vårt avtryck i smått och stort. Vi ställer krav, vi ifrågasätter, vi utvärderar de leverantörer vi arbetar med för att kunna göra skillnad i sociala, miljö- och naturresursfrågor. Här kan du läsa mer om vad vi gör för olika hållbarhetsinitiativ i vår vardag för att kunna erbjuda garanterat bra produkter.

Läs om våra hållbarhetsnyheter

Urvalskriterier

Vi vill inte dölja något för dig som handlar. Därför har vi skrivit ner exakt hur våra tankar har gått när vi gjort vårt urval kring vilka ägg, skaldjur och kotletter som ska få finnas i vårt skafferi. Här kan du också läsa om hur vi ser på vårt jobb kring allergier, förpackningar och etik.

 

Läs om våra urvalskriterier

Förpackningar & plast

Som en del i Axfoodfamiljen går vårt plast- och förpackningsarbete under Axfoods övergripande strategier för hållbarhet. Vi har som gemensamt mål att minska den totala plastmängden med 25% till 2025. Vi gör en rad initiativ för att kunna uppfylla den här målsättningen.  

Läs om hur vi arbetar med förpackningar & plast

Pantbara flaskor

Att inte återvinna det som kan återvinnas är helt pantat om du frågar oss! Därför var vi först i branschen med att ta fram pantbara juiceflaskor. Och, sedan en tid tillbaka har vi även pant på våra smoothieflaskor.

Läs mer om pant

Uppförandekod

Att ta ansvar för framtiden handlar inte bara om att bry sig om planeten. Det handlar lika mycket om att ta ansvar för de som lever på den. Genom en uppförandekod som alla våra leverantörer måste skriva under och leva upp till, har vi möjligheten att bland annat påverka arbetsvillkor, säkerhet och diskriminering över hela världen. Här kan du läsa mer om hur det går till när vi väljer ut våra leverantörer.  

Läs om vår uppförandekod

Miljö & transport

Transport är en stor bov i miljödramat och därför har vi i den största mån det går valt att göra våra transporter via fartyg och tåg. Där det inte går att lösa på annat sätt än att frakta med lastbil, till exempel från lager till butik, mäter vi hela tiden våra utsläpp för att kunna hitta nya smarta sätt för att minska vår miljöpåverkan.  

Läs om hur vi hanterar miljö & transport