HÅLLBART FISKE FÖR EN FRAMTID MED LEVANDE HAV

Visste du att utan ett hållbart och kontrollerat fiske riskerar vi en framtid utan fisk på tallriken?
Den här veckan vill vi tillsammans med organisationen MSC belysa vikten av hållbart fiske för en framtid med levande hav.

MSC är en global organisation som värnar om ett hållbart fiske världen över. När du väljer fisk och skaldjur med MSC:s miljömärke kan du känna dig trygg i att fisken är vildfångad, kommer från ett livskraftigt bestånd och har fiskats med omtanke om havsmiljön. All mat från haven med MSC-märket går att spåra tillbaka till ett hållbart MSC-certifierat fiske. MSC ställer höga krav på att fisket ska ha minimal inverkan på både fiskbestånden och havsmiljön.

Det är lätt att välja rätt. När du väljer MSC-märkta varor i butik eller äter ute bidrar du till att det finns fisk och skaldjur till framtida generationer. Vi värnar om en god havsmiljö, därför erbjuder vi ett brett sortiment av MSC-märkt fiske för att du ska känna dig trygg i dina val. Upptäck vårt sortiment här. Våra produkter finns att köpa på Hemköp, Willys och i utvalda Tempo-butiker.

I samband med MSC-veckan har Sandra Mastio, bland andra prisbelönta kockar, tagit fram enkla recept för levande hav. Sandras snabba tonfiskpizza kan lagas med varor ur Garantskafferiet.

Snabb tonfiskpizza med potatis, ruccola & oliver

Recept av Sandra Mastio

Alla varor finns i Garantskafferiet.
4 PERSONER, 30 MIN

1 burk MSC-märkt tonfisk
4 fullkornstortillabröd
3 kokta potatisar
2 mozzarella
1 dl svarta oliver

1,5 dl passerade tomater
1 msk oregano
1 msk olivolja

1 tsk salt

30 g riven lagrad ost

50 g ruccola

4 msk olivolja

Sätt ugnen på 220° C. Lägg tortillabröden på två plåtar med bakplåtspapper. Blanda de passerade tomaterna med olivolja, salt, oregano och bred ut över bröden. Fördela tonfisken. Skiva potatisen i tunna skivor och lägg dem över pizzorna. Riv mozzarellan i mindre bitar och fördela ost och oliver jämnt över pizzorna. Grädda tills osten smält och fått färg. Ta ut pizzorna och ringla över olivolja, den rivna osten och ruccolan.

Vill du veta mer? Klicka in på MSC.org för att läsa mer om hållbart fiske och ta del av fler recept.

Upptäck vårt sortiment av MSC-märkt fiske