Karré, lägg och högrev du kan lita på

Det har nog inte undgått någon att köttindustrin är en av de industrier som tär allra mest på planeten. Just därför försöker vi på Garant hela tiden tänka smartare för att minska vårt avtryck och ställa krav så djuren som våra bönder föder upp kan få leva ännu bättre liv. För att ha bättre koll säljer vi bara färskt svenskt kött under Garant och Garant Eko.

En het potatis när det kommer till djuruppfödning är antibiotika. Vi accepterar inte att det används i förebyggande syfte vid djuruppfödning. Det får bara användas när en veterinär tillåter och måste dokumenteras i alla lägen.

Det finns många märkningar som berättar om svenskt ursprung. Men ser du den blågula Svenskt Kött-märkningen kan du vara helt säker på att kotletten du har i korgen är helt och hållet genomsvensk. För att en produkt ska förtjäna den krävs det att köttet kommer från djur som fötts, vuxit upp, slaktats och förpackats i Sverige.

En annan märkning som ligger oss varmt om våra Garanthjärtan är KRAV. De kor, hönor och grisar som växer upp på KRAV-gårdar får vara utomhus precis så mycket som de vill. De får också äta KRAV-märkt foder som är helt utan bekämpningsmedel. Det är inte bara toppen för djuren utan också för naturen. På så vis slipper kemikalier riskera att läcka ut i sjöar och grundvatten eller ta död på den biologiska mångfalden bland växter, fjärilar och andra insekter.

Så väljer du någon av våra KRAV-märkta köttvaror till middagen vet du att du har gjort ett hållbart och djurvänligt val.

Läs mer om vår KRAV-köttproducent