Skål för svenskt lantbruk!

För några år sedan bestämde vi oss för att utmana kylarna i matbutiken och göra vår alldeles egen mjölk. Men vi ville inte göra det hursomhelst. Vi ville såklart ha svensk mjölk i glasen. Det hela landade i fyra sorters mjölk. Ekologisk mjölk, konventionell mjölk, laktosfri mjölk och mjölk med extra lång hållbarhet. Alla gjorda på 100% svensk råvara såklart. 

Men vi nöjer oss inte bara med att ha svensk mjölk på mejerihyllan. Vi strävar efter att allt i mejeriväg ska vara svenskt. Då pratar vi inte om vår feta från Grekland eller vår halloumi från Cypern, utan vårt klassiska mejeri. Det ska vara rätt råvara med rätt ursprung. Ett bevis på det är vårt konventionella och ekologiska svenska smör, både normal- och extrasaltat, som är gjort på grädde från kor i Dalarna. Våra svenska klassiker-ostar är som namnet antyder självklart också från Sverige. 

Letar du bland vår crème fraîche, gräddfil och grädde så kan du se att nästan alla våra produkter kommer från svenska kossor också, men vi har några eftersläntrare där vi fortfarande inte kan garantera svensk råvara till 100%. Men vi jobbar på det.  

Genom att erbjuda svenskt mejeri främjar vi mjölkproduktionen, gynnar svenska bönder, behåller fler arbetstillfällen och öppna landskap samt har den kvalitet som vi vill kunna erbjuda. Och för att göra det ytterligare lite enklare för dig att hitta vad som är svenskt i mejerihyllan finns den blågula Från Sverige-märkningen på alla våra produkter. Skål för det!