Skål för svenskt lantbruk!

För några år sedan bestämde vi oss för att erbjuda vår alldeles egen mjölk. Men vi ville inte göra det hursomhelst. Vi ville såklart ha svensk mjölk i glasen. Det hela landade i fyra sorters mjölk. Ekologisk mjölk, konventionell mjölk, laktosfri mjölk och mjölk med extra lång hållbarhet. Alla gjorda på 100% svensk råvara såklart. 

Men vi nöjer oss inte bara med att ha svensk råvara på mjölkhyllan. Vi strävar efter att allt i mejeriväg ska vara svenskt. Då pratar vi inte om vår feta från Grekland eller vår halloumi från Cypern, utan vårt klassiska mejeri. Det ska vara rätt råvara med rätt ursprung. Därför har vi genom stabila samarbeten och åtgärder jobbat hårt tillsammans med våra svenska mejerier för att anpassa våra produkter. Ett bevis på det är vårt konventionella och ekologiska svenska smör, både normal- och extrasaltat, som är gjort på grädde från kor i Dalarna. Nu kan vi äntligen garantera att alla våra klassiska mejerivaror produceras i Sverige med svensk mjölk - allt ifrån vår mjölk, grädde och gräddprodukter som gräddfil, yoghurt och crème fraiche till smör och hela det laktosfria mejerisortimentet.

Genom att erbjuda svenskt mejeri främjar vi mjölkproduktionen, gynnar svenska bönder, behåller fler arbetstillfällen och öppna landskap samt har den kvalitet som vi vill kunna erbjuda. Och för att göra det ytterligare lite enklare för dig att hitta vad som har svenskt ursprung i mejerihyllan finns den blågula Från Sverige-märkningen på alla våra produkter från Sverige. Skål för det!