Urvalskriterier
Vi vill inte dölja något för dig som handlar. Därför har vi skrivit ner exakt hur våra tankar har gått när vi gjort vårt urval kring vilka ägg, skaldjur och kotletter som ska få finnas i vårt skafferi. Här kan du också läsa om hur vi ser på vårt jobb kring allergier, förpackningar och etik.
-
Mejeri
Vi vill göra god, bra och hållbar mat tillgänglig för alla. Just därför har vi som målsättning att allt vi har i klassisk svensk animalisk mejeriväg (som till exempel herrgårdsost, smör och mjölk ) ska vara gjort på 100 % svensk råvara. Det kanske låter självklart, men det är långt ifrån alla som lyckats med det än så länge. Att gå över till svensk råvara betyder mindre onödiga transporter som tär på planeten och det ger också mer stöd till svenskt lantbruk. Hurra för det!
Läs mer om vårt svenska mejeri -
Ägg
Ägg är ägg, men det finns ändå skillnader. Poängen med vårt breda äggsortiment är att det ska finnas mer att välja på när kaviartuben väl är framme på köksbordet. När du köper ägg från Garant kan du vara hundra på att äggen är värpta av svenska höns på svenska gårdar.
Läs mer om våra svenska ägg -
Kött
Oavsett hur du vill ha ditt kött är det onödigt att gå över ån för att hämta det. Det är därför allt vårt färska kött kommer från svenska gårdar där man värnar om djuren och det öppna landskapet. Det är kött man kan lita på. Och det är det köttet som smakar godast, i alla fall om du frågar oss.
Läs mer om vårt svenska kött -
Fisk
Vi tror på att våga ställa krav. Speciellt när det kommer till fiske. Det är därför vi har bestämt att inte sälja fisk och skaldjur som blivit rödlistade av Världsnaturfonden. Våra krav gäller inte bara vad som fiskas och hur det görs, utan också hur fisken transporteras. Vi tror inte på att låta fisk få resa över halva jordklotet innan den ska rensas utan vi jobbar för att minska avståndet mellan alla steg från krok till frysdisk.
Läs mer om våra krav på fisk -
Allergier
Livet kan vara orättvist ibland. Vissa föds med allergier. Vissa växer ifrån dom. Vissa lever ett helt liv utan att stöta på något de är överkänsliga mot. Andra får prickar bara de tänker på hasselnötter eller morötter. Det här kapitlet är tillägnat alla er som måste vara lite extra vaksamma med vad ni äter.
Läs mer om hur vi märker våra produkter -
Palmolja
Det råder ingen tvekan om att palmoljan är den olja livsmedelsindustrin har mest delade känslor inför. Men det finns sätt att ta ansvar för produktionen som sker långt bort på andra kontinenter. Ett sätt är att stödja Round Table on Sustainable Palm Oil, vilket vi gör!
Läs mer om vårt ställningstagande kring palmolja