Garanterat hållbart?

Att producera och sälja matvaror kommer alltid ha en påverkan på miljön. Det går liksom inte att komma ifrån. Däremot går det att jobba aktivt för att minska sitt avtryck i stort och smått. Vi strävar alltid efter att bli bättre på att göra mer hållbara val. Vi ställer krav, vi ifrågasätter, vi utvärderar de leverantörer vi jobbar med för att kunna göra skillnad i sociala, miljö- och naturresursfrågor. Vår ambition tillsammans med vår ägare Axfood är att vara ledande inom hållbarhet i livsmedelsbranschen. Vi säger inte att vi är där än, men vi har kommit en bra bit på vägen.

Transport är en stor bov i miljödramat och därför har vi i den största mån det går valt att göra våra transporter via fartyg och tåg. Där det inte går att lösa på annat sätt än att frakta med lastbil, till exempel från lager till butik, mäter vi hela tiden våra utsläpp för att kunna hitta nya smarta sätt för att minska vår miljöpåverkan. 

Men att ta ansvar för framtiden handlar inte bara om att bry sig om planeten. Det handlar lika mycket om att ta ansvar för de som lever på den. Genom en uppförandekod som alla våra leverantörer måste skriva under och leva upp till, har vi möjligheten att bland annat påverka arbetsvillkor, säkerhet och diskriminering över hela världen. Är du nyfiken på hur det går till när vi väljer ut våra leverantörer? Läs om vår uppförandekod.

Vill du veta mer vad vi och Axfood gör till vardags i vårt hållbarhetsarbete? Lär vår miljöchef Åsa Domeijs blogg.

Integritetspolicy

Vi bryr oss om dig och värnar om din personliga integritet. Vi är därför måna om att skydda den genom en trygg hantering av dina personuppgifter. Då Garant ägs och omfattas av Axfood finner du all nödvändig information på Axfoods webbplats om hur vi behandlar dina personuppgifter när du besöker garantskafferiet.se, använder våra tjänster och kontaktar oss via våra formulär och/eller i sociala medier.

Läs vår integritetspolicy här

Urvalskriterier

Vi vill inte dölja något för dig som handlar. Därför har vi skrivit ner exakt hur våra tankar har gått när vi gjort vårt urval kring vilka ägg, skaldjur och kotletter som ska få finnas i vårt skafferi. Här kan du också läsa om hur vi ser på vårt jobb kring allergier, förpackningar och etik.

Mat och Hälsa

Vi vill inte bara att maten vi har i vårt skafferi ska vara god utan också garanterat bra för dig. Därför är vi hela tiden ute efter att förbättra våra produkter – så att du vill fortsätta köpa dom om och om igen. I det här kapitlet reder vi ut begrepp och svarar på frågor som rör sött, salt och mycket annat.

Mat och hälsa

Märkningar

Vi arbetar med många organisationer och märkningar för att säkra god kvalitet på vårt skafferi. Här är de certifieringar som vi stolt märker våra produkter med.