NYHET

Testa våra 16 färska grönsaks- och rotfruktsmixer som underlättar matlagningen i din vardag.

Du slipper att skala och hacka, det har vi redan gjort för dig! Med våra nya mixer erbjuder vi ett fräscht, spännande och inspirerande sortiment av fint skurna rotfrukter, kolmixer och wokmixer.

Ät kålmixerna råa i exempelvis en matigare sallad eller som tillbehör. De fungerar även utmärkt att använda som bas och komplettera med andra grönsaker, protein eller kolhydrater. Kålmixerna kan även stekas eller kokas om man föredrar.

Wokmixerna passar bäst att snabbt hettas upp, wokas eller stekas. Testa att blanda dem med ris eller nudlar, sås och något passande protein. Med grytbasen kan du enkelt göra en god soppa eller gryta men du slipper allt skalande och hackande. Den är perfekt att tillsätta i soppan eller grytan och låta koka med eller snabbt fräsa innan andra ingredienser tillsätts. Testa också använda den som bas i din Bolognese!

Byt ut den vanliga pastan och riset mot våra ersättningsprodukter – ris gjort på broccoli eller blomkål och spagetti av rödbeta, sötpotatis och morot. Vi rekommenderar att de kokas snabbt, ca 1–2 minuter, men kan självklart även ätas råa eller stekta. Testa även att rosta blomkålsriset i ugnen tillsammans med vitlök och citron.

3 enkla tillagningstips:

Tvåveckorssallad

1 påse mix med vitkål, rödkål, morot & grönkål
4 msk äppelcidervinäger
3 msk olja
2 msk socker
1 msk örtsalt

Koka upp alla ingredienser till dressingen och häll den varm över grönsakerna i en värmebeständig bunke. Blanda väl. Låt kallna övertäckt i kyl.

Vitkålssallad med färska örter och citron

1 påse strimlad vitkål
1 kruka färsk persilja
1 kruka färsk dill
Rivet skal och saft från 1 citron
1 msk grovkornig senap
½ dl olivolja
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar

Blanda vitkålen med hackad persilja, dill och rivet citronskal. Rör ihop senap och citronsaft i en liten bunke, vispa i olivoljan lite i taget till en tjock dressing. Salta och peppra. Häll över och blanda runt försiktigt.

 

Asiatisk nudelsoppa

½ påse Garant grytmix på Palsternacka, Morot & Lök
3 msk Garant röd currypasta
1 msk riven ingefära
2 st vitlöksklyftor
1 Garant kokosmjölk
1 liter vatten
2 st Garant ekologisk grönsaksbuljong
½ påse Garant mix på Pak Choi & Spenat

Stek grytmixen med currypastan, finhackad vitlök och riven ingefära i en kastrull. Häll på kokosmjölk, vatten och lägg i buljongtärningarna. Låt koka upp i ca 5 minuter. Stek Pak Choi-blandningen i en stekpanna, tillsätt sedan i soppan. Servera soppan i djup tallrik. Lägg i en näve sötpotatisnudlar.

Tips! Stek strimlad kyckling och lägg i soppan om du vill göra den mer matig.