NYHET!

Vi plastbantar våra juicer och sparar upp till 5,5 ton plast per år

Vi minskar mängden plast i våra enlitersflaskor med juice samtidigt som korkarna blir enklare att materialåtervinna när färgen tas bort. Under ett år kan ca 5,5 ton plast sparas!

Vi arbetar aktivt för att minska vårt avtryck i stort och smått och därför minskar vi plastmängden i våra enlitersflaskor för juice från 28 till 26 gram. Det innebär att upp till 5,5 ton plast kan sparas årligen. Flaskorna blir också lättare och det leder i sin tur till att mindre bränsle går åt när de transporteras till och från lager samt hem till konsumenterna.

Samtidigt som flaskorna plastbantar gör vi korkarna transparenta. Genom att färgen tas bort sparas färgämnen och korkarna blir enklare att materialåtervinna. Plast som är transparent eller ljus fungerar nämligen bättre i materialåtervinningen eftersom de infraröda strålarna som läser av plasten absorberas av den mörka ytan. Detta gör att plasten kan återanvändas till nya produkter och förpackningar för att pantsystemet är ett slutet och välfungerande cirkulärt system.

Spana efter våra juicer nästa gång du besöker Hemköp, Willys, Mat.se eller Tempo.