Nu byter vi ut våra förpackningar på färskkorv och nötkött för att minska plastmängden!

Nu byter vi ut våra plastförpackningar på ett utvalt köttsortiment. Vi gör detta som ett steg i att minska plastförbrukningen. Ett extra plus är att de nya förpackningarna också ger ökad hållbarhet till produkten och därmed hjälper till att minska matsvinnet. Med våra nya köttförpackningar reducerar vi plastmängden upp till cirka 70%.

Först ut att få nya förpackningar är våra färska korvar, bland annat vår salsiccia och ekologiska kabanoss med 90% kötthalt. Korvarna vacuumförpackas i den nya förpackningen som leder till en längre hållbarhet för produkten. Den nya förpackningen är också lättare att återvinna då plastfilmen går att ta bort från papperet. Bra va! Kolla in det högra hörnet på förpackningens baksida för att se hur man gör.

Håll även utkik efter våra nötköttsartiklar som också fått nya förpackningar. De förpackas nu i genomskinligt plasttråg med en mindre plastmängd. Den nya förpackningen gör att produkterna möras bättre samt ger en längre hållbarhet, vilket i sin tur kan resultera i mindre matsvinn.

Initiativet är en del av ett större projekt med Sveriges Dagligvaruhandel (SVDH) där vi tillsammans arbetar för att få ett Fossilfritt Sverige. Vårt mål är att alla våra plastförpackningar ska vara materialåtervinningsbara till 2022 och 2030 ska alla plastförpackningar vara gjorda av förnyelsebar råvara eller av återvunnet material.

Vårt kött är producerat och packat i Sverige. När du väljer kött och chark med den blågula märkningen Kött från Sverige vet du att det är fött, uppfött, slaktat, förädlat och förpackat i Sverige.

Du kan läsa mer om initiativet Fossilfritt Sverige här http://fossilfritt-sverige.se/larande-exempel/