nyhet

Såhär tänker Siri om sitt skafferi och urval

"Mitt skafferi är den viktigaste grundstenen när jag lagar mat. Utan mitt skafferi kan jag inte laga någon mat. Så är det bara.

När det kommer till urval försöker jag att hålla det enkelt men smakrikt. Jag gillar riktigt god olivolja men brukar inte ha massor av olika oljor hemma, det räcker med olivolja och rapsolja faktiskt. Kanske en liten flaska sesamolja om du lagar mycket asiatiskt. Jag gillar att tänka hållbarhet, gärna saker som går att ha länge i skafferiet eller i frysen, tex bönor, torkad pasta eller fryst mat.

Har du bra varor i skafferiet så kan du köpa en färsk grönsak, gå hem, para ihop den med med råvarorna i ditt skafferi och laga en hel och fin måltid. Jag har nästan alltid parmesan, olivolja, bönor, någon slags pesto, vitlök och någon typ av pasta t ex spagetti eller bönpasta hemma. Det enda jag behöver köpa i mataffären är en grön grönsak, kanske ett broccolihuvud. Sedan har jag allt hemma! Detta skulle kunna bli en broccolipasta med bönor och pesto, toppat med parmesan. Svårare än så behöver det inte vara. Har du dessutom god choklad i kylen så kan du ju till och med bjuda på efterrätt!

Jag vill att matlagning och handling ska vara enkelt och roligt. Det ska kännas kul att gå till affären och handla fina och schyssta råvaror. Allt detta tycker jag att Garants grejer får fram. Jag gillar de olika förpackningarna, de känns moderna, enkla och fina. Sedan har vi ju variationen på råvaror! Det finns ju allt. Du kan laga ensammiddag och finmiddag på samma råvaror.

Så laga till något gott och enkelt. Det är kul! Puss Siri Barje."

Vilka är dina favoriter i Garants skafferi?
Eko bönpasta, parmesan (alltid!), pesto både vanlig och kronärtskocka, oliver såklart, eko salladsmix med en blandning av mjuka och krispiga blad (så najs), olivolja, eko citroner, mörk Fairtrade-choklad med havssalt, JORDNÖTSSMÖR TACK, risottoris (bästa bjudmaten!) och torkad mango som en nära vän till mig älskar.

Följ Siri Barje på Instagram