Testa våra portionsförpackade soppmixer för att minska matsvinnet och underlätta vardagsmatlagningen!

På fyra månader har våra svinnsmarta soppmixer räddat 7,3 ton grönsaker från att väljas bort. Garant strävar alltid efter att utveckla sortimentet med klimatsmarta lösningar som minskar på matsvinnet både hos producent och i hemmen. Våra soppmixer innehåller därför de grönsaksdelar som ofta väljs bort – stammen från vitkål, grönkål och broccoli. Varje påse innehåller minst 50% bortvalda grönsaksdelar som kompletteras med andra grönsaker, lök och färska kryddor. Skalade och finskurna för en kort tillagningstid i kastrull.

En påse soppmix räcker till en soppa för två personer. Tillaga enkelt genom att fräsa soppmixen i en kastrull med lite olja i ca 5 minuter. Tillsätt vatten, grädde, kokosmjölk eller en kombination av dessa och låt koka under lock i ca 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer och smaksätt med exempelvis pressad vitlök, finhackad chili, riven ingefära och pressad lime. Servera med valfria tillbehör som en klick crème fraiche, riven parmesan och rostade fröer och nötter. Klart på 15 minuter!

Garant soppmix med grönkål och broccoli
Garant soppmix med vitkål och morot

Våra svinnbra soppmixer blev nyligen utsedda till vinnare i Årets bästa hälsomat i MåBra-val 2020. Läs mer om nyheten på Mabra.com/mabraval2020