Ugnsbakad tempeh med babykålsallad

Tempeh är en traditionell indonesisk maträtt som passar utmärkt som god och mättande proteinkälla. Det här receptet bjuder på ugnsbakad tempeh med asiatiska smaker. Garanterat gott!

Recept för 2-4 personer

Ingredienser
1 påse djupfryst tempeh
2 påsar babygrönkål
1/4 påse strimlad rödkål
1 st ekologisk gurka
1 kruka ekologisk koriander
Ekologiska skalade sesamfrön
Ekologiska chiliflakes

Marinad
½ dl ekologiskt jordnötssmör creamy
2,5 msk ekologisk tamari sojasås
1 msk sesamolja
1 msk lönnsirap
1 tsk riven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
2 msk ekologiska skalade sesamfrön
1 ekologisk lime 

Tillagning
Sätt ugnen på 200°C varmluft och klä en ugnsplåt med bakplåtspapper. Börja med att göra marinaden. Rör ihop jordnötssmör, sesamolja, lönnsirap och tamarisoja till en slät smet och tillsätt därefter riven ingefära, vitlök, sesamfrön och limesaft och zest. Häll ner djupfryst tempeh i marinaden och se till så att alla bitar täcks. Placera ut tempehn på plåten och separera bitarna så gott det går. Baka i mitten av ugnen i ca 10-15 min tills bitarna är gyllenbruna. Lägg ut babygrönkål på ett stort fat tillsammans med strimlad rödkål och gurka. Häll över den bakade tempehn och toppa med koriander, sesamfrön och chiliflakes efter smak. Servera direkt.

Tips!
Vill du göra egen dressing till salladen är det bara att plocka ur ingredienser från marinaden. Blanda ihop 4 tsk ekologisk tamari sojasås, 2 tsk sesamolja, 2 tsk lönnsirap, 2 tsk limesaft och 1 msk vatten. Gott att ringla över eller servera vid sidan av!

Du hittar de flesta produkter i Garantskafferiet. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys och Mat.se.