Agnes Maltesdotter

Agnes Maltesdotter även kallad Undanflykter på Instagram är en Stockholmstjej med ett stort intresse för mat och fotografering. Agnes konto är ett feelgood-konto som får en att le och drömma sig bort. När hon inte fotar mat och vackra miljöer är det äventyr som dokumenteras. Just hemkommen från Australien tog Agnes kontakt med oss på Garant och frågade om vi vill jobba ihop. Svaret var självklart från oss och tillsammans skapade Agnes ett gäng med enkla och inspirerande maträtter som ni kunnat se under hennes take-over på vårt Instagramkonto i somras. För er som missade det kan ni här njuta av god och bra mat. 

Vi bad Agnes komponera sina favoritfrukostar, mellanmål, middagar och picknickmat. Den typiska svenska frukosten är i särklass den bästa. Med ett gott rågbröd och en långlagrad prästost med skivade svenska rädisor kommer man långt. Det är det enkla som gör det. Bananpannkakan är en annan frukostfavorit som görs enkelt på 2 ägg och 1 banan. Toppar pannkakorna gör Agnes helst med riven ekologisk kokos, halv matsked chiafrön och ekologiska djupfrysta blåbär. 

"Efter frukosten finns det inget bättre än en svart kopp kaffe, gärna ekologiskt."

Till mellis som funkar lika bra som frukost blandar Agnes youghurt, frysta bär, müsli, gojibär och pumpakärnor. Blandningen får gärna stå i kylen en stund så den blir rktigt kall och frisk. Till middag komponerar Agnes gärna ihop en hälsosam ekologisk sallad med svenska KRAV-märkta rödbetor, feta, soltorkade tomater, ruccola och timjan toppat med en fruktig olivolja. Om en sallad inte mättar alla magar kan man med fördel servera grillad lax till och ett bakat italienskt bröd med halloumi, rapsolja, balsamvinäger, oregano och pinjenötter. 

"En matpaj är nästan godare kall än varm".

Eftersom Agnes är aktiv i sin vardag är picknick-mat något som ofta lagas. Paj är enligt Agnes det enklaste och godaste att ta med sig. Favoritfyllningen består av ekologisk bladspenat, rödklök, vitlök, olivolja, feta, cocktailtomater och pinjenötter. 

Är ni nyfikna på att se mer av Agnes hittar ni hennes härliga konto här.