Vegetarisk lasagne med baljväxtfärs

Krämig och fyllig vegetarisk lasagne tillagad på baljväxtfärs av sötlupin, åkerböna och gråärt. Vi har i samarbete med Svensk Baljväxtfärs och Axfoundation tagit fram tre unika färdigrätter gjorda på baljväxtfärs. Färsen som ingår i våra färdigrätter är hållbart producerad i Sverige, har högt näringsinnehåll och låg klimatpåverkan. Färdig att värma i ca 4 minuter. Garanterat bra mat!

  • Ingredienser
    Ingredienser: Baljväxtfärssås (krossade tomater 60% Italien (tomater, tomatjuice, salt), baljväxtfärs 14% Sverige (åkerböna, gråärt, SÖTLUPIN, rapspaste, rapsolja, salt), vatten, gul lök, champinjoner, morot, tomatpuré, BLEKSELLERI, rapsolja, vitlök, salt, svartpeppar, oregano), béchamelsås (MJÖLK, vispgrädde (MJÖLK), smör (MJÖLK), vetemjöl (GLUTEN), salt, vitpeppar), lasagneplattor (durumvete (GLUTEN)), riven ost (MJÖLK).
  • Näringsvärde

    (per 100 g)

    Energi 612 kJ/ 146 kcal

    Fett 7.5 g

     varav mättat fett 3.5 g

    Kolhydrat 13 g

     varav sockerarter 3.7 g

    Fiber 2.6 g

    Protein 5.4 g

    Salt 0.76 g

  • Hållbarhet

    Glöm inte att materialåtervinna mig! Jag sorteras som plastförpackning.