
Vegetarisk bolognese med baljväxtfärs
Matig och mustig vegetarisk bolognese tillagad på baljväxtfärs av sötlupin, åkerböna och gråärt. Vi har i samarbete med Svensk Baljväxtfärs och Axfoundation tagit fram tre unika färdigrätter gjorda på baljväxtfärs. Färsen som ingår i våra färdigrätter är hållbart producerad i Sverige, har högt näringsinnehåll och låg klimatpåverkan. Färdig att värma i ca 4 minuter. Garanterat bra mat!
-
IngredienserIngredienser: Krossade tomater 60% Italien (tomat, tomatjuice, salt), baljväxtfärs 14% Sverige (åkerböna, gråärt, SÖTLUPIN, rapspaste, rapsolja, salt), vatten, gul lök, champinjoner, morot, tomatpuré, rapsolja, BLEKSELLERI, vitlök, salt, socker, svartpeppar, oregano.
-
Näringsvärde
(per 100 g)
Energi 335 kJ/ 80 kcal
Fett 4.4 g
varav mättat fett 0.4 g
Kolhydrat 6.8 g
varav sockerarter 4.3 g
Fiber 5.1 g
Protein 2.8 g
Salt 0.83 g
-
Hållbarhet
Glöm inte att materialåtervinna mig! Jag sorteras som plastförpackning.