Vegetarisk bolognese med baljväxtfärs

Matig och mustig vegetarisk bolognese tillagad på baljväxtfärs av sötlupin, åkerböna och gråärt. Vi har i samarbete med Svensk Baljväxtfärs och Axfoundation tagit fram tre unika färdigrätter gjorda på baljväxtfärs. Färsen som ingår i våra färdigrätter är hållbart producerad i Sverige, har högt näringsinnehåll och låg klimatpåverkan. Färdig att värma i ca 4 minuter. Garanterat bra mat!

  • Ingredienser
    Ingredienser: Krossade tomater 60% Italien (tomat, tomatjuice, salt), baljväxtfärs 14% Sverige (åkerböna, gråärt, SÖTLUPIN, rapspaste, rapsolja, salt), vatten, gul lök, champinjoner, morot, tomatpuré, rapsolja, BLEKSELLERI, vitlök, salt, socker, svartpeppar, oregano.
  • Näringsvärde

    (per 100 g)

    Energi 335 kJ/ 80 kcal

    Fett 4.4 g

     varav mättat fett 0.4 g

    Kolhydrat 6.8 g

     varav sockerarter 4.3 g

    Fiber 5.1 g

    Protein 2.8 g

    Salt 0.83 g

  • Hållbarhet

    Glöm inte att materialåtervinna mig! Jag sorteras som plastförpackning.