Bläckfiskringar

Frysta bläckfiskringar av släktet Illex. Fiskade med krokar och lina i Sydvästra Atlanten. Passar utmärkt att fritera med citronskivor eller dippa i någon kall sås till exempel chilisås eller aioli. Tillagning krävs då bläckfiskringarna är råa. För bästa resultat tina bläckfiskringarna innan användning.

  • Ingredienser
    Ringar av BLÄCKFISK (Todarodes pacificus) *, vatten, surhetsreglerande medel (E330, E331), stabiliseringsmedel (E450), salt. Bläckfiskringarna är försedda med en tunn ishinna för att skydda mot uttorkning. Glaseringen ingår inte i nettovikten. *Fångstområde: Stilla Havet (FAO 71).
  • Näringsvärde

    (per 100 g)

    Energi 70 kcal/ 280 kJ

    Fett 1.6 g

     varav mättat fett 0.6 g

    Kolhydrat 0 g

     varav sockerarter 0 g

    Fiber 0 g

    Protein 13.5 g

    Salt 0.9 g