Mellangrädde 2,5 dl 27&

Vispbar mellangrädde för matlagning och dessert, kan användas till varm och kall matlagning samt till desserter. Förhöjer smaken i soppor, gratänger, såser och grytor. Eftersom fetthalten är låg kan i vissa fall redning behövas, t ex vid syrliga ingredienser. Ta 1 msk vetemjöl till 2,5 dl grädde. Grädden tar något längre tid att vispa än för grädde med en högre fetthalt. För bästa resultat kyl grädden väl innan. Fetthalt 27 %.

  • Ingredienser
    GRÄDDE, KÄRNMJÖLK, syrad SKUMMJÖLK, stabiliseringsmedel (karragenan).
  • Näringsvärde

    (per 100 g)

    Energi 1100 kJ/ 270 kcal

    Fett 27 g

     varav mättat fett 17 g

     varav omättat fett 6.6 g

     varav fleromättat fett 0.6 g

    Kolhydrat 3.9 g

     varav sockerarter 3.9 g

    Protein 2.5 g

    Salt 0.07 g

    Vitamin a 240 Mikrogram