Flatbreads med kronärtskockskräm
Dessa bröd passar till allt. Goda till en indisk gryta, som korvbröd, eller som vi gör här - toppa med en parmesansprängd kronärtskocksröra och inlagda kronärtskockor.
6 bröd
Tillagningstid: 40 minuter
DU BEHÖVER:
1 burk kronärtskockskräm - crema di carciofi
1 dl finriven parmesanost + extra till topping
Juice från en halv citron
3 dl mjöl + ca 1 dl till utkavling
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ½ dl ekologisk mild yoghurt
Smör eller olja till stekning
1 burk inlagda kronärtskockor - carciofi alla romana
Några nypor färsk bladpersilja
GÖR SÅ HÄR:
1. Kronärtskocksröra: blanda ihop kronärtskockskräm med finriven parmesan och citronjuice.
2. Flatbread: Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke med hjälp av en slev. Tillsätt yoghurt och blanda tills du har en deg fri från mjölklumpar. Degen ska vara något kladdig; mer mjöl tillsätts när den kavlas ut.
3. Mjöla din arbetsyta. Häll ut degen och forma sex bollar med hjälp av mjölade händer. Kavla ut varje boll med hjälp av en mjölad kavel - fastnar degen på arbetsyta eller kavel så kan du tillsätta mer mjöl. Kavla bröden så tunt som du önskar men tänk på att du ska kunna lyfta upp dem utan att de spricker.
4. Värm upp smör i en stekpanna och stek bröden i ca tre minuter på varje sida på medelvärme. Tips! bröden kan torrstekas om du inte vill använda smör.
5. Toppa de nystekta bröden med kronärtskocksröran, riven parmesan, inlagda kronärtskockor och persilja.
Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.
Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.