
GARANTERAT GODA RECEPT
Receptet på en garanterad god måltid stavas Garant. Vi har gjort det så smidigt som möjligt för dig att välja något som är både gott och lätt att laga. Oavsett om det är vardagsmat, helgmat eller till veckans matlådor. Inspireras av våra goda recept här! Smaklig måltid!
-
Saffranscookies
Dessa kakor blir så sega och goda! Smakkombinationen saffran, vit choklad och havssalt - så goda att man vill baka dem året om! Om du inte bakar av alla kakor på en gång så frys in degbollar för att grädda när du vill ha nybakade kakor.
Läs mer -
Vintergröt
En gröt med extra allt - havregrynsgröt som kokas med massa nymortlad kardemumma för att sen toppas med honungsrårörda lingon, skummad havredryck, vaniljkvarg och glöggmix - vackert, gott och mättande!
Läs mer -
Arancini
Här kommer ett perfekt tilltugg inför middagsbjudningen, krispiga arancinibollar som toppas med ett moln av parmesan. Med vår färdiga risotto eller om du har överbliven risotto kvar kan du med några fåtal ingredienser få en helt ny rätt. Prova du med!
Läs mer -
Lövbiff frites
Vill du laga en lyxig och god middag? Kolla hit! Lövbiff som steks i dijonsenap och persilja för att sen serveras med en skysås, krispiga pommes frites och en ljummen haricots verts-sallad, bättre blir det inte! Vill du göra rätten vegetarisk så har vi även med en smarrig variant där vi byter ut köttet mot portabellosvamp.
Läs mer -
Saffranskaka med brynt smör
Håll i er för nu kommer det något riktigt gott! Mjuk saffranskaka med mandel, apelsinskal och brynt smör. Ja, jo vi vet wow. Det är dessutom så gott som det låter. Bjud alla eller dig själv på julens godaste kaka.
Läs mer -
Stekt saffranskaka
Om du mot förmodan har något kvar av kakan efter att du bjudit hela kvarteret så har vi ett tips, stek den! I med lite smör i en panna bara och låt kakan stekas gyllenbrun. Servera med vispgrädde och stekta äpplen, så har du livets efterrätt!
Läs mer -
Bruschetta
Det ultimata tillbehöret, italiensk bruschetta! Med endast tomater, vitlök, basilika, olivolja och massa riven parmesan på toppen får du en smakrik macka som går hem hos alla.
Läs mer -
Stompad potatis med parmesan, persilja och olivolja
Stompad potatis med en italiensk twist! Grovt krossad potatis med olivolja, parmesan, persilja och rosmarin som passar utmärkt till ditt val av protein.
Läs mer -
Carpaccio på betor och zucchini
Laga en carpaccio på betor och zucchini, lika fräsch som färgglad! En perfekt förrätt att dela på!
Läs mer -
Parmesanmorötter med misomajo
Det är svårt att äta morötter på ett annat sätt efter att man har testat detta recept, så gott är det! Misomajon gifter sig med som morötterna som blir krispiga och ostiga tack vare Parmigiano Reggiano. Det perfekta snackset!
Läs mer -
Grön currysoppa
En otrolig soppa som kan värma dig - en twist på en klassisk spenatsoppa där vi låter vår currypasta och kokosmjölk ta oss till varmare breddgrader. Vi toppar den med de klassiska ägghalvorna, men även ett tamarirostat fröströssel som ger rätten det lilla extra!
Läs mer -
Lunchmacka
En macka med allt vi tycker är gott, en maxad lunchmacka helt enkelt! Fyll surdegsbaugetten med lager av ricotta, honung, pesto, kronärtskockskräm, parmesan, tryffelsalami, olivolja, basilika och ruccola, hugg in direkt eller ta med mackan på språng!
Läs mer -
Ribollita
Varmt, mustigt och brödigt - är inte det de tre mest ultimata komponenterna i en höstig gryta? Ribollita passar perfekt in på beskrivningen och är dessutom otroligt gott och bra som matlåda!
Läs mer -
Crispy fish bites med gräslökspotatis
Gör som Siri Barje och laga en smarrig middag med våra Crispy fish bites. Tillagas enkelt in i ugnen direkt från frysen. Till dessa gör Siri en rostad potatis med gräslök, en syrlig sås med koriander och lime samt en enkel kålsallad. En middag som går hem hos alla!
Läs mer -
Pumpkin Mac and Cheese
Comfort food när det är som bäst - en ostig och krämig Pumpkin Mac and Cheese. Rätten slängs snabbt och enkelt ihop med hjälp av vår pumpakräm. Tillsätt lite ost och pasta, gratinera med ännu mer ost och du har en lika perfekt höstig vardagsmiddag som matlåda.
Läs mer -
Mandelkaka med äppelkompott
Den ultimata mandelkakan som toppas med mandelkräm, knaprig topping och serveras med syrlig äppelkompott och frisk creme fraiche. Låter som en drömmig fika eller efterrätt om du frågar oss!
Läs mer -
Fylld pasta med salsicciasmör
Salsiccia, smör, salvia, citron och fylld pasta - det kan ju inte bli annat än magiskt! Med få ingredienser får du en komplett måltid med hjälp av vår två fyllda tortelloni melanzane och formaggi. Hitta din favoritkombo, vi lovar att all pasta passar utmärkt till denna salsiccasås!
Läs mer -
Banankaka med kanelglaze
Har du testat kombon med kanel och banan? En utmärkt kombo kommer bli en ny favorit! Vi toppar den saftiga banankakan med en oemotståndlig brynt smör-och kanelglaze. Perfekt att bjuda på, om det finns något kvar såklart!
Läs mer -
Tacogryta med bönor
En rätt som är en riktig vardagsräddare! Prova att laga Siri Barjes tacogryta med bönor där allt lagas enkelt i samma panna. Ingen stress och mindre disk=den perfekta rätten!
Läs mer -
Majonnäs
Har du testat att göra egen majonnäs någongång? Det är enklare än vad du tror! Följ Siri Barjes tips och så har du en god majonnäs på nolltid!
Läs mer -
Shredded chicken i jordnötssås
Shredded chicken är ett riktigt bra hack! Kycklingen kokas i buljong och dras sedan isär och vips så har du ett protein som funkar till allt! I detta recept blandar vi kycklingen med jordnötssås och serverar med en syrlig gurksallad och ris, en rätt som går hem hos alla. Om du fårkokt kyckling över passar den perfekt att ha dagen efter i en matig omelett!
Läs mer -
Omelett med shredded chicken, spenat & fetaost
Har du rester över sedan middagen igår? Då är omeletten den perfekta rätten! I denna omelett använder vi oss av överbliven kyckling från shredded chicken, spenat och fetaost. Receptet går att variera i all oändlighet om du använder dig av det som du har hemma!
Läs mer -
Kycklinggryta
Enkelt att laga, lite disk, smakar som en kram och perfekt som matlåda - är inte det allt man önskar av en rätt? Beskrivningen passar perfekt in på denna krämiga kycklinggryta som serveras med fluffigt ris.
Läs mer -
Potatispizza
En krispig vit pizza bakad på tunt rågbröd. Brödet toppas med smakrik ost, tunt skivad potatis, honung och färsk timjan. Pizzan består av 100% svenska produkter vilket syns på den blågula Från-Sverige märkningen på alla förpackningar.
Läs mer -
Enkel laxsallad
Lunch eller middag på rekordtid med våra salladskit! Grönsakerna är redan skurna, blomkålsriset är redan kirrat och hummusen är redan mixad - det enda du behöver göra är att baka lite lax i ugn! Enkelt va? Även perfekt som matlåda!
Läs mer -
Asiatiska vegobullar med bulgursallad
Testa att laga smakrika vegobullar med influenser från Östasien! Vegobullarna passar perfekt med en svalkande vitlökssås och bulgursallad med sällskap av mango, sojabönor och paprika.
Läs mer -
Vegetarisk currygryta med kikärter
Värmande, mättande och mumsig kikärtsgryta är den perfekta middagen som dessutom bara blir godare i matlådan! Med våra frysta kikärter blir det dessutom ännu smidigare.
Läs mer -
Pasta al limone
En underbart krämig pastarätt med frisk smak från citron. Lättlagad, vegansk och fräsch. Med cannellinibönor och valnötter lyfts pastan till det lilla extra!
Läs mer -
Vegetarisk kebabrulle
Vi älskar middagar som går fort att svänga ihop! Till denna vegetariska kebabrulle behöver du bara steka kebaben, hacka grönsaker, blanda ihop vitlökssåsen och fylla i ett vetebröd. Rulla ihop och njut!
Läs mer -
Vegetarisk wok med röd curry
Snabb och smakrik mat när det är som bäst! Med röd curry paste, wokgrönsaker, tofu och kokosgrädde är middagen klar på 15 minuter!
Läs mer -
Bakad potatis med vegansk skagenröra
Bakad potatis känns alltid lite extra lyxigt, speciellt med en riktigt god vegansk skagenröra till! Potatisen sköter sig själv i ugnen medans du enkelt blandar ihop röran.
Läs mer -
Vegansk lasagne
Allas favorit, lasagne! Med klassiska smaker i vegansk tappning blir detta recept den ultimata comfortfooden.
Läs mer -
Jollof rice
Har du hört om Jollof rice? En risrätt från Ghana som Siri Barje gjort sin variant på. Prisvärd, sjukt god och blir bara godare dagen efter i matlådan. Testa att laga!
Läs mer -
Svamppytt med kål, dijon och stekt ägg
Restfest när det är som bäst! Gör som Siri Barje och ta vara på överbliven potatis och gör en pytt med svamp och kål som serveras med rödbetor, senap och ägg.
Läs mer -
Pasta med kronärtskocka, basilika och parmesan
Vem älskar inte en krämig pasta? Testa att laga Siri Barjes recept på pasta med kronärtskockor, mascarpone och parmesan. Vi lovar det blir en ljuvlig middag!
Läs mer -
Sprödbakad torskfilé med örtagårdssås och stekt spenat
Den klassiska vardagsmiddagen som går hem hos alla! Siri Barje serverar den sprödbakade torskfilén med kokt potatis, örtagårdssås och smörstekt spenat.
Läs mer -
Blomkålssoppa med nötströssel
Testa att laga Siri Barjes blomkålssoppa med knaprigt nötströssel. Värmande, enkel och god! Perfekt som vardagsmiddag eller förrätt.
Läs mer -
Siris lördagsbricka
Ta allt du tycker om och öppna, dela och lägg på en bricka. Klart! Siri Barjes lördagsbircka är redo att serveras.
Läs mer -
Risonisallad
Risonisallad! En god och fräsch sommarsallad som toppas med rostad broccoli, fetaost och dressing gjord på bland annat dijonsenap, citron, olivolja och dill. Ät som den är eller servera till grillat!
Läs mer -
Flatbreads med kronärtskockskräm
Dessa bröd passar till allt. Goda till en indisk gryta, som korvbröd, eller som vi gör här - toppa med en parmesansprängd kronärtskocksröra och inlagda kronärtskockor.
Läs mer -
Smashed gurksallad
Har du lite frustration du behöver kanalisera eller vill du bara äta något otroligt gott så måste du testa denna smashade gurksalladen.
Läs mer -
Kryddsmör med persilja och sardeller
Såser i all ära, men ibland vill man bara ha ett riktigt gott smör till grillkvällen - ett persilje- och sardellsmör om du frågar oss. Skiva smöret över nykokt potatis, servera till grillade grönsaker och kött, bre på en skiva bröd, eller varför inte röra ned i en kastrull nykokt pasta?
Läs mer -
Hallonkaka
Det här är en sån kaka som alla vill ha receptet på - kladdig hallonkaka med citronzestig creme fraiche. Kakan är superenkel att slänga ihop. Perfekt om du vill bjuda på en efterrätt utan att behöva stå i köket i timmar.
Läs mer -
Gurkgazpacho
Om du har som regel att alltid ha en karaff med denna svalkande soppa i kylen så är sommarens alla luncher räddade!
Läs mer -
Corn ribs
Enkelt att göra, fint att se på, gott för hela familjen och kul att äta - detta beskriver våra corn ribs!
Läs mer -
Scones
Varje gång man bakar scones så tänker man “varför gör jag inte det här oftare?”. Så gott är det! Här bakar vi dem på vår barista havredryck och serverar med hårdost, smör och marmelad.
Läs mer -
Feta- och basilikaröra
Sommarens grillkvällar är räddade! Med fyra ingredienser och typ fyra sekunder slänger du ihop denna universalröra som är gott till det mesta!
Läs mer -
Fusk-focaccia
Här kommer ett riktigt hack! Vår färska pizzadeg är ju suverän för pizza, men visste du att det även går att baka focaccia på den? Vi toppar den med färska tomater, rödlök, rosmarin och honung och du har en färdig focaccia på 45 minuter!
Läs mer -
Croque croissant
Våra frysta croissanter är otroliga som de är men om man är sugen på att lyxa till det lite extra så är detta recept ett måste - vår variant på croque monsieur! Ostig, krispig och oemotståndlig!
Läs mer -
Bruten pavlova
Den ultimata sommardesserten, pavlova! Vi har gjort den ännu enklare med färdig bruten marängbotten, vispad grädde, salt kolasås och jordgubbar. Serveringstips inför midsommar: servera alla komponenter i separata skålar - supersmidigt att förbereda och perfekt när man är många!
Läs mer -
Havreglass
Siri Barjes recept på två somriga havreglassar gjorda på barista havredryck. En svalkande glass med smak av mango, passion och kokos och en läskande med smak av hallon, jordgubb och mörk choklad. Lika roliga att göra som att äta!
Läs mer -
Pannkakstårta
Siri Barjes recept på en klassisk pannkakstårta, gjord på barista havredryck. Pannkakorna steks gyllene i smör och varvas sedan med vaniljgrädde och jordgubbar som tillslut pudras med florsocker. En barndomsklassiker för alla!
Läs mer -
Chiasmoothie
Chiapudding gjord på vår barista havredryck med iskall och glassig smoothie. Som att äta en dessert till frukost. Perfekt svalkande i sommar!
Läs mer -
Smashed potatoes med örtsmör & parmesan
Vem älskar inte smör och parmesan? Vi smaksätter smöret med örter och citron och smetar över våra frasiga smashed potatoes. Allt avslutas med ett täcke av ljuvlig parmesan! Receptet har tagits fram i samarbete med Foodgeekz och Plantbasedbythess.
Läs mer -
Smashed potatoes med spicy chimichurri
Finns det något somrigare än en örtig chimichurri? I detta recept har vi gett vår chimichurri lite extra sting som vi ringlar över krispiga smashed potatoes. Gott till kött, fisk eller allt som är grillat! Receptet har tagits fram i samarbete med Foodgeekz och Plantbasedbythess.
Läs mer -
Smashed potatoes med muhammara & mynta
Krispiga potatisar med kryddig muhammara gjord på rostad paprika som toppas med mynta och valnötter. Potatisen och paprikan tillagas enkelt i ugnen, perfekt som grilltillbehör! Receptet har tagits fram i samarbete med Foodgeekz och Plantbasedbythess.
Läs mer -
Bolognese på Nöt & grönt
Det är inte mycket som slår en klassisk bolognese, det skulle i så fall vara en bolognese gjord på vår nya färs Nöt & Grönt - med 50% nötkött, 25% morot och 25% blomkål. Lika gott som vanligt men med extra mycket grönsaker!
Läs mer -
Lasagne på Nöt & grönt
Den perfekta vardagsfavoriten, matlådan eller söndagsmiddagen - alla älskar vi lasagne. Speciellt med vår nya färs Nöt & Grönt gjord på 50% nötkött, 25% morot och 25% blomkål. En lasagne att älska ännu mer!
Läs mer -
Burritos på Nöt & Grönt
Matiga burritos! Ett perfekt alternativ till fredagstacosen. Den smakrika rullen är fylld med vår nya färs Nöt & Grönt som är gjord på 50% nötfärs, 25% morot och 25% blomkål. En burrito med massa grönsaker helt enkelt!
Läs mer -
Picknickröra
Siris Barjes recept på en superenkel och somrig picknickröra med äpple, gräslök och dijonsenap. Sväng ihop på två olika sätt med tonfisk eller kikärtor. Perfekt till en macka att ta med på picknicken.
Läs mer -
Torsk & algburgare
Sugen på att variera din burgare? Testa vår torsk och algburgare! Tillsammans med aioli, syrlig rödlök, krispig gurka och fluffigt briochebröd får du en fräsch och gottig burgare man vill äta varje dag!
Läs mer -
Sparris med vispad ricotta & brynt citronsmör
Mild vispad ricotta toppas med sparris, brynt citronsmör, rostade hasselnötter och frisk citronzest. Sommar på en tallrik! Receptet har tagits fram i samarbete med Foodgeekz och Plantbasedbythess.
Läs mer -
Sparris à la caprese med cashewkräm
Capresesallad med en twist! Vi byter mozzarellan mot en krämig cashewkkräm och serverar med grön sparris. En ny favorit! Receptet har tagits fram i samarbete med Foodgeekz och Plantbasedbythess.
Läs mer -
Sparris med parmesankräm
Vem älskar inte sparris och parmesan? En underbar kombination tillsammans med pinjenötter och chiliflakes. Ett perfekt tillbehör till grillat. Receptet har tagits fram i samarbete med Foodgeekz och Plantbasedbythess.
Läs mer -
Hummustallrik
Röror och såser är ju bland det godaste som finns och hummus och tzatziki är inga undantag. I denna rätt är rörorna basen som toppas med salsasallad, grillade oliver och gyllene grillost. Serveras med orientaliskt bröd och du har sommar på en tallrik!
Läs mer -
Vispad brie
Den populära vispade brieosten är populär av flera anledningar. Den är enkel, supersmarrig och trevlig att servera istället för den traditionella ostbrickan. Vår variant toppar vi med honung, timjan, ätbara blommor och serverar med knäckesticks.
Läs mer -
Okonomiyaki
Har du testat okonomiyaki? En matig gyllene japansk kålpannkaka med två smakrika såser och toppings. En ny vardagsfavorit!
Läs mer -
Kikärtscaesar
En kul variant på den klassiska caesarsalladen! Den krämiga kålbasen toppas med de traditionella krutongerna och parmesanflakesen som hettas upp med rostad sötpotatis, kikärtor och syrliga tranbär. 100% en ny salladsfavorit!
Läs mer -
Tuna melt
Solen skiner ute och du är jättesugen på att äta lunch i parken. Eller i soffan. Oavsett är en tuna melt alltid en garanterat smidig lunchlösning.
Läs mer -
Broccolipizza med ärtig myntapesto
Vad passar bättre på våren och sommaren än en pizzakväll? Testa denna magiska kombination med creme fraice, ärtor, pistach och mynta.
Läs mer -
Matjessallad med brynt smör & krispigt rågbröd
En klassiker som borde finnas med på alla högtider - en roligare variant på sillsallad där de klassiska ingredienserna får sällskap av smakförhöjare som brynt smör och krispigt rågbröd!
Läs mer -
Laxpaket med parmesanaioli & surdegsbaguette
Laxpaket fyllda med massa gott som sköter sig själva på grillen eller ugnen, bättre blir det inte! Serveras med varm surdegsbaugette och parmesanaioli för att göra middagen komplett!
Läs mer -
Kycklingköttbullar i röd curry
Mustiga kycklingbullar som får puttra i en krämig röd currygryta. Värmande, gott och perfekt om du har grönsaker liggandes i kylen eller frysen!
Läs mer -
Våfflor med mascarpone, lemon curd och pistasch- & cashewsmör
Detta är verkligen en barnsligt god kombination på våfflor. Hur låter frasiga våfflor, krämig mascarpone, sötsyrlig lemon curd och pistach? Oslagbart tycker vi!
Läs mer -
Krispiga kronärtskockor
Med denna vegetariska rätt är din tapasbricka fulländad. Nästan svårt att förstå hur något så enkelt med få ingredienser kan vara så magiskt gott!
Läs mer -
Chorizoplåt med rotfrukter
Plåtmat, mat på en plåt eller tray bake - kalla det vad du vill! Oavsett namn så är det en massa gott som har tillagats på en och samma plåt, enklare blir det inte!
Läs mer -
Blåbärssemlor
Världens gulligaste semlor med en twist! Med våra mini briochebröd svänger du enkelt ihop dessa semlor som fylls med blåbärsgrädde och en mandelkräm med smak av citron, vanilj och kardemumma. Ett måste att baka inför fettisdagen!
Läs mer -
Het räkpasta
Vad är finare än att få en hemlagad middag? Denna heta räkpasta innehåller både skaldjur och chili som sägs vara afrodisiaka, så laga denna till någon du tycker extra mycket om!
Läs mer -
Fried rice
Denna rätt är allt som man vill att en snabb lunch eller middag ska vara - lättlagad, supergod och den perfekta restfesten! Fried rice blir nämligen ännu bättre om riset fått stå till sig en dag i kylen. Om du har andra gryner i kylen istället för ris så går det såklart lika bra!
Läs mer -
Chokladmousse med hallon & lemon curd
Vad blir mörk choklad + kokande vatten? Fluffig chokladmousse såklart! Välj din favorit av våra mörka chokladkakor. Denna gång använder vi choklad smaksatt med hallon som passar magiskt bra med spröda drömmar och syrlig lemoncurd. Efterrätt på rekordtid!
Läs mer -
Pestopizza med tomater
Avsluta veckan med pizza! Med vår färdiga färska pizzadeg och pesto con tofu blir pizzabaket mycket enklare. Toppas med lättrostade tomater och basilika och är sedan redo att slice:as upp och avnjutas!
Läs mer -
Tortelloni med salviasmör
Vi älskar färsk tortelloni, det känns lyxigt och är klart på nolltid. Vår veganska tortelloni fylld med pumpa och salvia passar utmärkt med salviasmör och rostade pinjenötter. Middag på några minuter!
Läs mer -
Tortillachips med majs-och fetaoströra
Har du kvar rester från tacokvällen? Perfekt! Dessa kryddiga tortillachips med majs-och fetaoströra slängs ihop i ett nafs och avnjuts lika snabbt!
Läs mer -
Linsbolognese
Vad är det som puttrar på spisen? Linsbolognese såklart! En vardagsklassiker i vegetarisk tappning med mustiga smaker från tamari, dijonsenap och tapenade funghi. Passar utmärkt till pasta och om det förmodan blir rester över har du en perfekt matlåda!
Läs mer -
Vegetarisk tacosallad
Tacos är en favorit hos många av oss, men har du testat att göra en taco bowl? Variera din tacos och laga denna sallad med kryddig vegofärs, het jalapeñomajo och syrlig mangodressing Den kommer att bli succé på fredagskvällen, eller alla andra kvällar i veckan!
Läs mer -
Snickersbars
Vad sägs om oemotståndliga bars med salt dadelkaramell, jordnötscrust och choklad? Dessa snickersbars är enkla att svänga ihop och är perfekta att bjuda på till eftermiddagskaffet!
Läs mer -
Pasta limone
Sugen på något fräscht och göttigt i en och samma rätt? Då är pasta limone rätten för dig. Låt citron, parmesan och pasta gotta ihop sig i en stekpanna och servera med färsk persilja. Och kanske ännu mer parmesan bara för att.
Läs mer -
Salladsdressing
Oljan som de inlagda grönsakerna bor i är toppen som en bas till salladsdressing. Krydda upp den lite och häll på din favoritsallad.
Läs mer -
Vegansk kebabrulle
Vilken wrap väljer du idag? Svaret är kort och gott: den här superenkla och goda veganska kebabwrapen så klart.
Läs mer -
Fish and chips
Ett skepp kommer lastat med: En rätt för dig som är trött på att äta på tallrik, eller som har barn som gillar omväxling. Eller för dig som gillar friterad fisk, pommes och sås helt enkelt. Testa vår nya frasiga firre och ät på tidningspapper redan ikväll.
Läs mer -
Skattkistesallad
Sugen på allt som är gott och även en fröjd för ögat? Då har vi en perfekt lösning, skattkistesallad! Allt du behöver är krämig hummus, halloumi, gurka, gnistrande granatäpple, örter och krisp. Det här vill du inte missa!
Läs mer -
Panzanella
Låt dina gamla brödrester inta rampljuset i sommarens godaste sallad. Släng ihop en toskansk panzanella med krispiga krutonger, syrlig tomat, sardeller, kapris och basilika. Du hör ju vad gott!
Läs mer -
Grillad caesarsallad
Allt går att grilla! Även sallad. Ringla lite olivolja över ett knippe romansallad och lägg på grillen. Då har du den perfekta starten på en grillad caesarsallad. Till den passar såklart vår svenska majskyckling, brödkrutonger (givetvis grillade) och krämiga caesardressing. Sen är det bara att äta. Smaklig grill!
Läs mer -
Chips
Att slänga potatisskalet känns kanske som en självklarhet, men gör inte det är du snäll. För då missar du världens grej! Smörj in skalen med olja, krydda lite och rosta i ugnen så har du helt plötsligt garanterat goda chips. Perfekt till fredagsmyset (eller onsdagkvällen)!
Läs mer -
Shakshuka
Äggsperimentera mera med svenska ägg och byt det kokta frukostägget till en värmande Shakshuka. Ett av våra 425 sätt att äta svenskt.
Läs mer -
Råenkel råraka
Här kommer en förrätt som är lätt som en plätt! Eller ja, en våffla. Vill du imponera på någon med en perfekt gräddad råraka, men har svårt att få till det i stekpannan? Laga dem i våffeljärn i stället så får du ett garanterat jämnt och gyllene resultat!
Läs mer -
Sötsyrlig gurksallad
Tröttnat på bostongurka? Fräscha upp grillkorven med den här picklade gurksalladen. Lika god som enkel med vår snabbinläggning.
Läs mer -
Bjelkenäs special
Alla goda ting är tre, och att de här tre goda tingen är ännu godare tillsammans är ingen överraskning. Med vitlök, parmesan och soltorkade tomater passar den här såsen utmärkt till i princip allt du har på grillen!
Läs mer -
Pebre
En chilensk klassiker med lika delar hetta och fräschör som passar till det mesta. Pebre är den perfekta salsan att göra mycket av så att du alltid har någonting att plocka fram.
Läs mer -
Rostad potatissallad
Man kan aldrig få för många sätt att variera potatis på. Här är ett som är perfekt när du kanske badar i rester av kokt potatis. Hotta upp den i pannan och blanda med oliver, inlagd vitlök och färsk oregano!
Läs mer -
Caesarslaw
Låt det bästa av två världar mötas i en grönkålsslaw med caesar-inspirerad dressing. Perfekt när du ska grilla hamburgare!
Läs mer -
Melonsallad
En bit kall melon på en varm vår- eller sommardag är alldeles underbart. Ta ditt melon-game till nästa nivå med några enkla tillbehör! Servera som efterrätt eller bara en härlig sidorätt.
Läs mer -
Grillad brioche med ricotta och hallon
Har du precis grillat hamburgare och fått en massa bröd över? Inga problem. Pensla brödet med brynt smör och släng tillbaka på grillen. Servera med ricotta och hallon och vips så har du en supersmarrig efterrätt!
Läs mer -
Efterrättspizza
Sugen på annat än tomatsås på pizzan? Gör en sötare variant med mascarpone, jordgubbar, basilika och citron. Den här efterrättspizzan gör helt enkelt livet lite festligare.
Läs mer -
Vegetarisk tacopanna
Tacos är gott men kräver många skålar, vilket tar plats och skapar disk. Men inte nu längre! För du har väl inte missat tacopannan? Lägg allt i samma panna och middagen är serverad. Minimalt med trams, minimalt med disk, bara att hugga in framför Mello!
Läs mer -
Vegansk toast skagen
Recept på livets enklaste (och godaste) rätt kommer här! Aldrig har det varit så smidigt att laga ihop en toast skagen. Stek upp lite bröd, klicka på vår färdiga vego skagen och toppa med tångcaviar och dill. Sen är det bara att hugga in!
Läs mer -
Morotsbacon
Hör upp! Nu är det kokta fläsket veganskt. Skala och skiva morötter tunt, pensla på kryddig glaze och laga i ugn. Resultatet? Krispiga morotsbacon förstås. En given favorit till brunchen.
Läs mer -
Chokladmousse på 2 ingredienser
Har du vatten hemma? Bra! Då har du redan hälften av ingredienserna som behövs till den här busigt enkla chokladmoussen. Sen lägger du bara till din favoritchoklad, vispar ihop och så har du en ljuvlig efterrätt.
Läs mer -
Arancini
Har du råkat laga risotto till hela kvarteret? Inga problem, gör Arancini! En italiensk friterad risboll som är så god att det är larvigt. Forma bollar av den överblivna risotton, doppa i ströbröd och sen är det bara att fritera.
Läs mer -
Restknäcke
En dag öppnar man skafferiet och inser att man har minst sju öppnade fröpåsar. De ligger där och ser oändligt sorgliga ut. Någon påse kanske är halvfull, men de flesta är det bara lite ledset bottenskrap kvar i. Och det är då man kavlar upp ärmarna och gör sitt eget fröknäcke! Svinnsmart, nyttigt och framför allt otroligt gott.
Läs mer -
Tonfiskquesadilla
Veckans vardagshjälte räddar dagen igen! Vi pratar om tonfisk såklart. Släng ihop en quesadilla med tonfisk och en massa ost, så känns livet genast festligare.
Läs mer -
Blastpesto
Morotsstavar är ju både krispigt och gott, men visst vore det gott att ha något att dippa dem i? Gör pesto på morotsblasten vetja! Japp, du läste rätt. Toppen till både pasta, sallad och som tillbehör.
Läs mer -
Guldpizza
Guldpizza! Ja, nu kryddar vi såklart. Men svamp är ju ändå lika med guldet i skogen. Strössla det på en pizza bianco så är du hemma. Gjord på färsk pizzadeg av tipo 00 vetemjöl.
Läs mer -
Salad Suedoise
Nu ska vi prata om en svensk klassiker, ja vi menar såklart det givna grilltillbehöret vattenmelon- och fetaostsallad. Så himla gott! Vi rekommenderar att addera jordgubbar också! Det höjer den svenska sommarkänslan till episk nivå. Ringla över lite av vår syrliga ekologiska balsamico och sen är det klart att servera. Gott!
Läs mer -
Chokladmousse på kikärtsspad
STOPP! Oj, ursäkta att vi höjer rösten. Men inte tänkte du väl slänga det där kikärtsspadet? Det är ju utmärkt att göra chokladmousse på! Vegansk blir den dessutom.
Läs mer -
Asiatisk lax
Hör du till dom som tycker att fisk verkar knepigt att tillaga? Då kan vi tipsa om den här enkla men ack så goda grillade fiskrätten med doft av sesam, koriander och chili!
Läs mer -
Potatishattar!
Midsommarbordets gulligaste bidrag, potatis i hatt! Söta små färskpotatisar som kokats till perfektion. Dela dem sedan på mitten och toppa med créme fraiche och rom. Strössla över rödlök och dill. Klart!
Läs mer -
Grillad feta
Grillad feta har alltid varit en grej för oss! Det händer något med ostens textur när den blir varm, den blir mjuk och len, men liksom fortfarande med stuns i bettet? Helt otroligt. Fullkomligt ljuvligt tillsammans med färska örter, chiliflakes och några stänk riktigt bra olivolja. Här har vi valt att baka fetaosten i folie på grillen.
Läs mer -
Entrecote med syrlig salsa verde
Lägg en garanterat bra svensk entrecote på grillen! Vi har valt att servera vår med en syrlig och uppfriskande salsa verde.
Läs mer -
Matiga bagels
Har du testat våra franska brioche bagels? Dessa smörbakade bröd är jättegoda som de är, men kanske är de som allra godast lätt grillrostade… det är som att tugga på en frasig bit himmel. Spana in våra smarriga smakkombinationer för frukost, lunch och middag!
Läs mer -
Korv & grönsaksspett
Nej men nu är det väl ändå dags att dra fram utegrillen, va? Oavsett om du grillar ute eller inne under fläkten, så är våra färskkorvar perfekta för ändamålet. De har en kötthalt på 90% och är tillverkade i Sverige.
Läs mer -
Grillostfajitas
Färgstarka fajitas är gott årets alla dagar! Duka upp en färgglad buffé av ångande fajitas, grillost och chunky guacamole. Strössla med koriander, skvätt lite lime, kanske en het salsa? Piggar upp vilken dag som helst. Ett av våra 425 sätt att äta svenskt.
Läs mer -
Tricksa med ägg!
Det finns mycket man kan göra med ägg! Man kan baka dom i form. Svänga ihop en omelett. Pochera. Och man kan steka dom så klart, vår favorit är det klassiska Sunny Side Up-ägget, finns det ens något finare?
Läs mer -
Grillad pitapizza
Grillad pitapizza? Javisst! Din vanliga pizzas lite enklare och lyxigare kusin kommer få varenda middagsgäst att ramla av stolen. Reglerna är enkla och du smaksätter precis hur du vill. Grunden för en lyckad pitapizza är det tunna brödet, sedan brer du på en sås du gillar och toppar med dina favoriter. I vårt recept använder vi våra orientaliska bröd.
Läs mer -
Ströbröd
Det finns ett stort uns av själavård i att ta tillvara på saker, och skapa något nytt och användbart av det som vid första anblick bara var… skröffs. Här är ett tips: Gör en inventering av brödkorgen då och då! Samla ihop trötta brödkanter av alla de slag och gör ditt alldeles egna ströbröd.
Läs mer -
Vegan burger
Hamburgare, vad kan gå fel? Absolut ingenting, allas favorit och går att variera in absurdum. Med vår Juicy Vegan Burger så blir den dessutom vegansk! Men det där gör man ju som man vill med! Det är det som är det fina med hamburgare.
Läs mer -
Vegetarisk mosbricka 2.0
Mosbricka, gatukökets anrika klassiker! Gör en hemma? Vår variant av mosbricka är gjord på vegan sausage och en pigg coleslaw med jalapeños.
Läs mer -
Choripán med vego chorizo
Inte visste väl du att du skulle vara sugen på choripán gjord på vego chorizo just idag? Men så dök den här bilden upp och vände upp och ner på tillvaron. Sväng ihop en med chimichurri och stilla ditt sug.
Läs mer -
Vegetarisk chili sin carne
Frusna fingrar av vinterbad eller promenad? Få upp värmen med en chili sin carne! En rätt som låter bönor visa att de kan vara så mycket mer än bara bruna.
Läs mer -
Picklade morötter
Morötter är knaprigt, gott och bra för din syn. Har du till exempel någonsin sett en kanin med glasögon? Testa att pickla dem, det är ljuvligt gott.
Läs mer