
GARANTERAT GODA RECEPT
Receptet på en garanterad god måltid stavas Garant. Vi har gjort det så smidigt som möjligt för dig att välja något som är både gott och lätt att laga. Oavsett om det är vardagsmat, helgmat eller till veckans matlådor. Inspireras av våra goda recept här! Smaklig måltid!
-
Picknickröra
Siris Barjes recept på en superenkel och somrig picknickröra med äpple, gräslök och dijonsenap. Sväng ihop på två olika sätt med tonfisk eller kikärtor. Perfekt till en macka att ta med på picknicken.
Läs mer -
Torsk & algburgare
Grillsäsongen är här! Då passar våra torsk -& algburgare perfekt slänga på grillen. Tillsammans med aioli, syrlig rödlök, krispig gurka och fluffigt briochebröd får du en fräsch och gottig burgare man vill äta varje dag!
Läs mer -
Sparris med vispad ricotta & brynt citronsmör
Mild vispad ricotta toppas med sparris, brynt citronsmör, rostade hasselnötter och frisk citronzest. Sommar på en tallrik! Receptet har tagits fram i samarbete med Foodgeekz och Plantbasedbythess.
Läs mer -
Sparris à la caprese med cashewkräm
Capresesallad med en twist! Vi byter mozzarellan mot en krämig cashewkkräm och serverar med grön sparris. En ny favorit! Receptet har tagits fram i samarbete med Foodgeekz och Plantbasedbythess.
Läs mer -
Sparris med parmesankräm
Vem älskar inte sparris och parmesan? En underbar kombination tillsammans med pinjenötter och chiliflakes. Ett perfekt tillbehör till grillat. Receptet har tagits fram i samarbete med Foodgeekz och Plantbasedbythess.
Läs mer -
Hummustallrik
Röror och såser är ju bland det godaste som finns och hummus och tzatziki är inga undantag. I denna rätt är rörorna basen som toppas med salsasallad, grillade oliver och gyllene grillost. Serveras med orientaliskt bröd och du har sommar på en tallrik!
Läs mer -
Vispad brieost
Den populära vispade brieosten är populär av flera anledningar. Den är enkel, supersmarrig och trevlig att servera istället för den traditionella ostbrickan. Vår variant toppar vi med honung, timjan, ätbara blommor och serverar med knäckesticks.
Läs mer -
Okonomiyaki
Har du testat okonomiyaki? En matig gyllene japansk kålpannkaka med två smakrika såser och toppings. En ny vardagsfavorit!
Läs mer -
Kikärtscaesar
En kul variant på den klassiska caesarsalladen! Den krämiga kålbasen toppas med de traditionella krutongerna och parmesanflakesen som hettas upp med rostad sötpotatis, kikärtor och syrliga tranbär. 100% en ny salladsfavorit!
Läs mer -
Tuna melt
Solen skiner ute och du är jättesugen på att äta lunch i parken. Eller i soffan. Oavsett är en tuna melt alltid en garanterat smidig lunchlösning.
Läs mer -
Broccolipizza med ärtig myntapesto
Vad passar bättre på våren och sommaren än en pizzakväll? Testa denna magiska kombination med creme fraice, ärtor, pistach och mynta.
Läs mer -
Matjessallad med brynt smör & krispigt rågbröd
En klassiker som borde finnas med på alla högtider - en roligare variant på sillsallad där de klassiska ingredienserna får sällskap av smakförhöjare som brynt smör och krispigt rågbröd!
Läs mer -
Laxpaket med parmesanaioli & surdegsbaguette
Laxpaket fyllda med massa gott som sköter sig själva på grillen eller ugnen, bättre blir det inte! Serveras med varm surdegsbaugette och parmesanaioli för att göra middagen komplett!
Läs mer -
Kycklingköttbullar i röd curry
Mustiga kycklingbullar som får puttra i en krämig röd currygryta. Värmande, gott och perfekt om du har grönsaker liggandes i kylen eller frysen!
Läs mer -
Våfflor med mascarpone, lemon curd och pistasch- & cashewsmör
Detta är verkligen en barnsligt god kombination på våfflor. Hur låter frasiga våfflor, krämig mascarpone, sötsyrlig lemon curd och pistach? Oslagbart tycker vi!
Läs mer -
Krispiga kronärtskockor
Med denna vegetariska rätt är din tapasbricka fulländad. Nästan svårt att förstå hur något så enkelt med få ingredienser kan vara så magiskt gott!
Läs mer -
Chorizoplåt med rotfrukter
Plåtmat, mat på en plåt eller tray bake - kalla det vad du vill! Oavsett namn så är det en massa gott som har tillagats på en och samma plåt, enklare blir det inte!
Läs mer -
Blåbärssemlor
Världens gulligaste semlor med en twist! Med våra mini briochebröd svänger du enkelt ihop dessa semlor som fylls med blåbärsgrädde och en mandelkräm med smak av citron, vanilj och kardemumma. Ett måste att baka inför fettisdagen!
Läs mer -
Het räkpasta
Vad är finare än att få en hemlagad middag? Denna heta räkpasta innehåller både skaldjur och chili som sägs vara afrodisiaka, så laga denna till någon du tycker extra mycket om!
Läs mer -
Fried rice
Denna rätt är allt som man vill att en snabb lunch eller middag ska vara - lättlagad, supergod och den perfekta restfesten! Fried rice blir nämligen ännu bättre om riset fått stå till sig en dag i kylen. Om du har andra gryner i kylen istället för ris så går det såklart lika bra!
Läs mer -
Chokladmousse med hallon & lemon curd
Vad blir mörk choklad + kokande vatten? Fluffig chokladmousse såklart! Välj din favorit av våra mörka chokladkakor. Denna gång använder vi choklad smaksatt med hallon som passar magiskt bra med spröda drömmar och syrlig lemoncurd. Efterrätt på rekordtid!
Läs mer -
Pestopizza med tomater
Avsluta veckan med pizza! Med vår färdiga färska pizzadeg och pesto con tofu blir pizzabaket mycket enklare. Toppas med lättrostade tomater och basilika och är sedan redo att slice:as upp och avnjutas!
Läs mer -
Tortelloni med salviasmör
Vi älskar färsk tortelloni, det känns lyxigt och är klart på nolltid. Vår veganska tortelloni fylld med pumpa och salvia passar utmärkt med salviasmör och rostade pinjenötter. Middag på några minuter!
Läs mer -
Tortillachips med majs-och fetaoströra
Har du kvar rester från tacokvällen? Perfekt! Dessa kryddiga tortillachips med majs-och fetaoströra slängs ihop i ett nafs och avnjuts lika snabbt!
Läs mer -
Linsbolognese
Vad är det som puttrar på spisen? Linsbolognese såklart! En vardagsklassiker i vegetarisk tappning med mustiga smaker från tamari, dijonsenap och tapenade funghi. Passar utmärkt till pasta och om det förmodan blir rester över har du en perfekt matlåda!
Läs mer -
Vegetarisk tacosallad
Tacos är en favorit hos många av oss, men har du testat att göra en taco bowl? Variera din tacos och laga denna sallad med kryddig vegofärs, het jalapeñomajo och syrlig mangodressing Den kommer att bli succé på fredagskvällen, eller alla andra kvällar i veckan!
Läs mer -
Snickersbars
Vad sägs om oemotståndliga bars med salt dadelkaramell, jordnötscrust och choklad? Dessa snickersbars är enkla att svänga ihop och är perfekta att bjuda på till eftermiddagskaffet!
Läs mer -
Pasta limone
Sugen på något fräscht och göttigt i en och samma rätt? Då är pasta limone rätten för dig. Låt citron, parmesan och pasta gotta ihop sig i en stekpanna och servera med färsk persilja. Och kanske ännu mer parmesan bara för att.
Läs mer -
Salladsdressing
Oljan som de inlagda grönsakerna bor i är toppen som en bas till salladsdressing. Krydda upp den lite och häll på din favoritsallad.
Läs mer -
Vegansk kebabrulle
Vilken wrap väljer du idag? Svaret är kort och gott: den här superenkla och goda veganska kebabwrapen så klart.
Läs mer -
Fish and chips
Ett skepp kommer lastat med: En rätt för dig som är trött på att äta på tallrik, eller som har barn som gillar omväxling. Eller för dig som gillar friterad fisk, pommes och sås helt enkelt. Testa vår nya frasiga firre och ät på tidningspapper redan ikväll.
Läs mer -
Skattkistesallad
Sugen på allt som är gott och även en fröjd för ögat? Då har vi en perfekt lösning, skattkistesallad! Allt du behöver är krämig hummus, halloumi, gurka, gnistrande granatäpple, örter och krisp. Det här vill du inte missa!
Läs mer -
Panzanella
Låt dina gamla brödrester inta rampljuset i sommarens godaste sallad. Släng ihop en toskansk panzanella med krispiga krutonger, syrlig tomat, sardeller, kapris och basilika. Du hör ju vad gott!
Läs mer -
Grillad caesarsallad
Allt går att grilla! Även sallad. Ringla lite olivolja över ett knippe romansallad och lägg på grillen. Då har du den perfekta starten på en grillad caesarsallad. Till den passar såklart vår svenska majskyckling, brödkrutonger (givetvis grillade) och krämiga caesardressing. Sen är det bara att äta. Smaklig grill!
Läs mer -
Chips
Att slänga potatisskalet känns kanske som en självklarhet, men gör inte det är du snäll. För då missar du världens grej! Smörj in skalen med olja, krydda lite och rosta i ugnen så har du helt plötsligt garanterat goda chips. Perfekt till fredagsmyset (eller onsdagkvällen)!
Läs mer -
Shakshuka
Äggsperimentera mera med svenska ägg och byt det kokta frukostägget till en värmande Shakshuka. Ett av våra 425 sätt att äta svenskt.
Läs mer -
Råenkel råraka
Här kommer en förrätt som är lätt som en plätt! Eller ja, en våffla. Vill du imponera på någon med en perfekt gräddad råraka, men har svårt att få till det i stekpannan? Laga dem i våffeljärn i stället så får du ett garanterat jämnt och gyllene resultat!
Läs mer -
Sötsyrlig gurksallad
Tröttnat på bostongurka? Fräscha upp grillkorven med den här picklade gurksalladen. Lika god som enkel med vår snabbinläggning.
Läs mer -
Bjelkenäs special
Alla goda ting är tre, och att de här tre goda tingen är ännu godare tillsammans är ingen överraskning. Med vitlök, parmesan och soltorkade tomater passar den här såsen utmärkt till i princip allt du har på grillen!
Läs mer -
Pebre
En chilensk klassiker med lika delar hetta och fräschör som passar till det mesta. Pebre är den perfekta salsan att göra mycket av så att du alltid har någonting att plocka fram.
Läs mer -
Rostad potatissallad
Man kan aldrig få för många sätt att variera potatis på. Här är ett som är perfekt när du kanske badar i rester av kokt potatis. Hotta upp den i pannan och blanda med oliver, inlagd vitlök och färsk oregano!
Läs mer -
Caesarslaw
Låt det bästa av två världar mötas i en grönkålsslaw med caesar-inspirerad dressing. Perfekt när du ska grilla hamburgare!
Läs mer -
Melonsallad
En bit kall melon på en varm vår- eller sommardag är alldeles underbart. Ta ditt melon-game till nästa nivå med några enkla tillbehör! Servera som efterrätt eller bara en härlig sidorätt.
Läs mer -
Grillad brioche med ricotta och hallon
Har du precis grillat hamburgare och fått en massa bröd över? Inga problem. Pensla brödet med brynt smör och släng tillbaka på grillen. Servera med ricotta och hallon och vips så har du en supersmarrig efterrätt!
Läs mer -
Efterrättspizza
Sugen på annat än tomatsås på pizzan? Gör en sötare variant med mascarpone, jordgubbar, basilika och citron. Den här efterrättspizzan gör helt enkelt livet lite festligare.
Läs mer -
Vegetarisk tacopanna
Tacos är gott men kräver många skålar, vilket tar plats och skapar disk. Men inte nu längre! För du har väl inte missat tacopannan? Lägg allt i samma panna och middagen är serverad. Minimalt med trams, minimalt med disk, bara att hugga in framför Mello!
Läs mer -
Vegansk toast skagen
Recept på livets enklaste (och godaste) rätt kommer här! Aldrig har det varit så smidigt att laga ihop en toast skagen. Stek upp lite bröd, klicka på vår färdiga vego skagen och toppa med tångcaviar och dill. Sen är det bara att hugga in!
Läs mer -
Morotsbacon
Hör upp! Nu är det kokta fläsket veganskt. Skala och skiva morötter tunt, pensla på kryddig glaze och laga i ugn. Resultatet? Krispiga morotsbacon förstås. En given favorit till brunchen.
Läs mer -
Chokladmousse på 2 ingredienser
Har du vatten hemma? Bra! Då har du redan hälften av ingredienserna som behövs till den här busigt enkla chokladmoussen. Sen lägger du bara till din favoritchoklad, vispar ihop och så har du en ljuvlig efterrätt.
Läs mer -
Arancini
Har du råkat laga risotto till hela kvarteret? Inga problem, gör Arancini! En italiensk friterad risboll som är så god att det är larvigt. Forma bollar av den överblivna risotton, doppa i ströbröd och sen är det bara att fritera.
Läs mer -
Restknäcke
En dag öppnar man skafferiet och inser att man har minst sju öppnade fröpåsar. De ligger där och ser oändligt sorgliga ut. Någon påse kanske är halvfull, men de flesta är det bara lite ledset bottenskrap kvar i. Och det är då man kavlar upp ärmarna och gör sitt eget fröknäcke! Svinnsmart, nyttigt och framför allt otroligt gott.
Läs mer -
Tonfiskquesadilla
Veckans vardagshjälte räddar dagen igen! Vi pratar om tonfisk såklart. Släng ihop en quesadilla med tonfisk och en massa ost, så känns livet genast festligare.
Läs mer -
Blastpesto
Morotsstavar är ju både krispigt och gott, men visst vore det gott att ha något att dippa dem i? Gör pesto på morotsblasten vetja! Japp, du läste rätt. Toppen till både pasta, sallad och som tillbehör.
Läs mer -
Guldpizza
Guldpizza! Ja, nu kryddar vi såklart. Men svamp är ju ändå lika med guldet i skogen. Strössla det på en pizza bianco så är du hemma. Gjord på färsk pizzadeg av tipo 00 vetemjöl.
Läs mer -
Salad Suedoise
Nu ska vi prata om en svensk klassiker, ja vi menar såklart det givna grilltillbehöret vattenmelon- och fetaostsallad. Så himla gott! Vi rekommenderar att addera jordgubbar också! Det höjer den svenska sommarkänslan till episk nivå. Ringla över lite av vår syrliga ekologiska balsamico och sen är det klart att servera. Gott!
Läs mer -
Chokladmousse på kikärtsspad
STOPP! Oj, ursäkta att vi höjer rösten. Men inte tänkte du väl slänga det där kikärtsspadet? Det är ju utmärkt att göra chokladmousse på! Vegansk blir den dessutom.
Läs mer -
Asiatisk lax
Hör du till dom som tycker att fisk verkar knepigt att tillaga? Då kan vi tipsa om den här enkla men ack så goda grillade fiskrätten med doft av sesam, koriander och chili!
Läs mer -
Potatishattar!
Midsommarbordets gulligaste bidrag, potatis i hatt! Söta små färskpotatisar som kokats till perfektion. Dela dem sedan på mitten och toppa med créme fraiche och rom. Strössla över rödlök och dill. Klart!
Läs mer -
Grillad feta
Grillad feta har alltid varit en grej för oss! Det händer något med ostens textur när den blir varm, den blir mjuk och len, men liksom fortfarande med stuns i bettet? Helt otroligt. Fullkomligt ljuvligt tillsammans med färska örter, chiliflakes och några stänk riktigt bra olivolja. Här har vi valt att baka fetaosten i folie på grillen.
Läs mer -
Entrecote med syrlig salsa verde
Lägg en garanterat bra svensk entrecote på grillen! Vi har valt att servera vår med en syrlig och uppfriskande salsa verde.
Läs mer -
Matiga bagels
Har du testat våra franska brioche bagels? Dessa smörbakade bröd är jättegoda som de är, men kanske är de som allra godast lätt grillrostade… det är som att tugga på en frasig bit himmel. Spana in våra smarriga smakkombinationer för frukost, lunch och middag!
Läs mer -
Korv & grönsaksspett
Nej men nu är det väl ändå dags att dra fram utegrillen, va? Oavsett om du grillar ute eller inne under fläkten, så är våra färskkorvar perfekta för ändamålet. De har en kötthalt på 90% och är tillverkade i Sverige.
Läs mer -
Grillostfajitas
Färgstarka fajitas är gott årets alla dagar! Duka upp en färgglad buffé av ångande fajitas, grillost och chunky guacamole. Strössla med koriander, skvätt lite lime, kanske en het salsa? Piggar upp vilken dag som helst. Ett av våra 425 sätt att äta svenskt.
Läs mer -
Tricksa med ägg!
Det finns mycket man kan göra med ägg! Man kan baka dom i form. Svänga ihop en omelett. Pochera. Och man kan steka dom så klart, vår favorit är det klassiska Sunny Side Up-ägget, finns det ens något finare?
Läs mer -
Grillad pitapizza
Grillad pitapizza? Javisst! Din vanliga pizzas lite enklare och lyxigare kusin kommer få varenda middagsgäst att ramla av stolen. Reglerna är enkla och du smaksätter precis hur du vill. Grunden för en lyckad pitapizza är det tunna brödet, sedan brer du på en sås du gillar och toppar med dina favoriter. I vårt recept använder vi våra orientaliska bröd.
Läs mer -
Ströbröd
Det finns ett stort uns av själavård i att ta tillvara på saker, och skapa något nytt och användbart av det som vid första anblick bara var… skröffs. Här är ett tips: Gör en inventering av brödkorgen då och då! Samla ihop trötta brödkanter av alla de slag och gör ditt alldeles egna ströbröd.
Läs mer -
Vegan burger
Hamburgare, vad kan gå fel? Absolut ingenting, allas favorit och går att variera in absurdum. Med vår Juicy Vegan Burger så blir den dessutom vegansk! Men det där gör man ju som man vill med! Det är det som är det fina med hamburgare.
Läs mer -
Vegetarisk mosbricka 2.0
Mosbricka, gatukökets anrika klassiker! Gör en hemma? Vår variant av mosbricka är gjord på vegan sausage och en pigg coleslaw med jalapeños.
Läs mer -
Choripán med vego chorizo
Inte visste väl du att du skulle vara sugen på choripán gjord på vego chorizo just idag? Men så dök den här bilden upp och vände upp och ner på tillvaron. Sväng ihop en med chimichurri och stilla ditt sug.
Läs mer -
Vegetarisk chili sin carne
Frusna fingrar av vinterbad eller promenad? Få upp värmen med en chili sin carne! En rätt som låter bönor visa att de kan vara så mycket mer än bara bruna.
Läs mer -
Picklade morötter
Morötter är knaprigt, gott och bra för din syn. Har du till exempel någonsin sett en kanin med glasögon? Testa att pickla dem, det är ljuvligt gott.
Läs mer