Om Garant

Att ta fram matvaror kan kännas enkelt, men kvalitet kräver sitt arbete och vår process kan ibland ta flera år. Vårt mål är att bli folkets garant för bra mat. Med det menar vi mat som är bra för dig, din plånbok och för omvärlden. För att nå dit krävs hårt arbete och stort engagemang – i varenda produkt. Vi är i ständig rörelse och nöjer oss inte med det vi har. Vi ställer höga krav. Och inte bara krav på att maten ska smaka bra utan även höga krav genom hela vår process från idé till produkt på hyllan. Det kallar vi för garanterat genomtänkt. För det är precis det vi gör, varje dag. Här kan du läsa om våra kvalitetskrav och vad det krävs för att platsa i vårt sortiment. 

För oss är det viktigt att du som konsument ska förstå hur vi tänker och vilka tuffa krav vi faktiskt ställer på alla produkter i vårt sortiment. Här ger vi dig en inblick i våra riktlinjer och kvalitetskrav som vi utgår ifrån när vi tar fram våra produkter.

Genom en uppförandekod som alla våra leverantörer måste skriva under och leva upp till, har vi möjligheten att bland annat påverka arbetsvillkor, arbetsmiljö och verka mot diskriminering i de länder där våra varor odlas och produceras.  

Vi arbetar med många organisationer och märkningar för att säkra god kvalitet på vårt skafferi. Här är de certifieringar som vi stolt märker våra produkter med.

Märkningar

Se våra märkningar

Det är inte bara innehållet i våra produkter som ligger oss varmt om hjärtat. Vi bryr oss också en himla massa om våra förpackningar. Vi jobbar därför med att öka återvinningsbarheten, använda förnyelsebara material och undvika kemiska ämnen som kan vara skadliga för dig och för naturen.

Förpackningar & material

Läs om våra förpackningar

Vi jobbar hårt för att erbjuda ett brett sortiment av hälsosamma och säkra produkter för att det ska bli enklare för dig att göra bättre val i vardagen. Genom att välja produkter med mindre mängd salt, socker, bättre fetter och högre fiberhalt kan vi hjälpa dig att skapa bättre matvanor.

Att producera och sälja varor för med sig ett stort ansvar och kommer alltid att ha en viss påverkan på människan och miljön. Här kan du läsa mer om några av många goda initiativ vi tagit för att erbjuda garanterat bra produkter. 

Bra initiativ

Läs om våra initiativ