Recept

Jollof rice

Har du hört om Jollof rice? En risrätt från Ghana som Siri Barje gjort sin variant på. Prisvärd, sjukt god och blir bara godare dagen efter i matlådan. Testa att laga!

4 portioner 
Tillagningstid: 40 min

DU BEHÖVER:
Ekologisk rapsolja att steka i  
1 paket ekologiska cocktailtomater, halverade 
1 ekologisk röd paprika, grovt hackad  
5 små ekologiska rödlökar, hälften skivade, hälften grovt hackad 
6 ekologiska vitlöksklyftor, grovt hackade 
1 kruka ekologisk basilika  
3 cm bit färsk ingefära, gärna ekologisk, riven  
1 dl ekologisk tomatpuré  
1 msk torkad rosmarin, gärna ekologisk 
1 msk curry, gärna ekologisk 
1 msk paprikapulver, gärna ekologisk 
400 g ekologiskt Fairtrade basmatiris 
Salt och peppar 
Ca 8 dl vatten  
 300 g ekologiska morötter, skalade och skurna i stavar  
4 ekologiska ägg, kokta 
1 kruka ekologisk koriander 

GÖR SÅ HÄR:
1. Hacka tomat, paprika, vitlök och hälften av rödlöken grovt. Mixa ihop och salta. 

2. Skiva resten av rödlöken och stek i rapsolja tills lätt gyllene.  

3. Bryt ned basilikablad och stek lite till.  

4. Tillsätt grönsaksröran och stek den torr, ca 10-15 minuter.  

5. Häll på lite mer olja, salta och häll i tomatpuré och riven ingefära. Stek i ytterligare 10 min. Salta och peppra ordentligt.  

6. Häll på alla kryddor och stek i någon minut innan det sköljda riset åker i.  

7. Rör runt ordentligt och häll sedan på vatten.  

8. Täck med aluminiumfolie och lock, låt sedan puttra på svag värme i ca 25 min.  

9. Stek moroten i olja på hög värme och salta.  

10. Ta av locket och fluffa upp riset.  

11. Servera jollof med morot, kokt ägg och koriander. 

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.