Recept

Pasta al limone

En underbart krämig pastarätt med frisk smak från citron. Lättlagad, vegansk och fräsch. Med cannellinibönor och valnötter lyfts pastan till det lilla extra!

Detta recept är framtaget i samarbete med Vegomagasinet.

För 4 portioner 
Tillagningstid: 15 min

DU BEHÖVER:
400 g pasta, t ex penne rigate 
2 ½ dl ekologisk matbas
1 msk ekologisk citronjuice 
50 g smör, t ex mjölkfritt
1 dl pastavatten
2 paket ekologiska cannellinibönor 
1 dl riven parmesan, t ex växtbaserat alternativ
Ca 1 dl valnötter 
Salt och svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten till såsen.

2. Blanda matbas, citronjuice, samt smör i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i en minut.

3. När pastan är klar vispar du ner 1 dl pastavatten i såsen. Vänd sedan ner pastan och låt puttra med i 1- 2 minuter tills såsen har tjocknat ytterligare.

4. Vänd ner sköljda cannellinibönor och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar.

5. Rosta valnötterna i en torr stekpanna så att de får fint med färg. Hacka grovt och strö över pastan vid servering.

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.