Det här Kampen om Gården, ett spännande och fartfyllt ljudäventyr i åtta delar till dig, skriven av oss på Garant. I berättelsen tar vi dig till Gräddgården där du får möta våra huvudrollsinnehavare Herr Bärfis, Myggan, Smörblomma och Bonden, och få en inblick i hur vardagen på en svensk mjölkgård faktiskt kan se ut. Perfekt att lyssna på till frukosten, bilresan eller som godnattsaga.

LYSSNA PÅ SÄSONG 1 HÄR

När en gammal bonde tar beslutet att sälja sin mjölkgård för att flytta närmare staden och hitta nya vänner, tvingas gårdens djur – tama och vilda – ta saken i egna klövar. Den karismatiske och laktosintolerante bärfisen, Herr Bärfis, leder sina kamrater i den livsviktiga striden om det som alltid varit deras hem. Men att vara någon centimeter lång och ett par millimeter hög i kampen mot mänskliga viljor kräver sin bärfis – och fina vänner. Inte minst när superentreprenören Paulina som vill bygga padelbanor på gården, gör entré. Genom missmod och glädje får vi följa med i en rafflande historia om ensamhet, gemenskap och girighet, med en påminnelse om att vi inte saknar kossan förrän båset är tomt. Eller bonden förrän gården är såld.

Avsnitt 1 - Beskedet

Ett vanligt måndagsmöte på gården slutar i katastrof när bonden meddelar djuren att han vill flytta därifrån. En ödesfråga för alla som lever där, men kanske främst för den laktosintolerante Herr Bärfis som behöver kornas mjölk för att kunna fisa. 
Lyssna här

Avsnitt 2 - Inkräktaren

Gräddgården ligger ute till försäljning och djuren sjösätter en plan för att de ska lyckas behålla den. En oväntad spelare sätter dock käppar i hjulet. 
Lyssna här

Avsnitt 3 - Superentreprenören

När superentreprenören Paulinas planer för gården avslöjas och allt ser som mörkast ut, ska kohagens ovanligaste djur visa sig spela en avgörande roll. Men vägen till en lösning är kantad av faror för Herr Bärfis och Myggan. 
Lyssna här

Avsnitt 4 - Slutstriden

Tillfångatagna i en portfölj kan Herr Bärfis och Myggan bara avvakta medan hoppet för gården blir mindre och mindre. Men en oväntad gest av generositet ska visa sig bli ödesdiger för Paulina. 
Lyssna här