Vegetarisk tacosallad
Tacos är en favorit hos många av oss, men har du testat att göra en taco bowl? Variera din tacos och laga denna sallad med kryddig vegofärs, het jalapeñomajo och syrlig mangodressing. Den kommer att bli succé på fredagskvällen, eller alla andra kvällar i veckan!
4 portioner
Tillagningstid 30 minuter
DU BEHÖVER:
400 g vegetarisk färs (även formbar färs funkar utmärkt)
1 paket taco kryddmix
1 dl vatten
Neutral olja till stekning
125 g frysta edamamebönor
1-2 paket av våra salladspåsar, t.ex. isberg & frisé
1 ekologisk gurka, hackad
1 burk ekologiska cocktailtomater, skurna
1 kruka koriander
Vinägerlök:
1 rödlök, tunt skivad
1 dl rödvinsvinäger
Het jalapeñomajo:
1 burk klassisk aioli
1 lime, juice
½ burk nacho jalapeño, avrunna och fint hackade
Syrlig mangodressing:
1 paket fryst mango, tinad
3-4 lime, juice
2-3 matskedar honung
GÖR SÅ HÄR:
1. Skiva rödlök tunt och lägg löken i en skål tillsammans rödvinsvinägern.
2. Finhacka jalapeños och blanda med aioli och limejuice i en skål och ställ åt sidan. Justera hettan med mängden jalapeño.
3. Mixa ihop mango, limejuice och honung med stavmixer tills du har en slät sås. Smaka av med honung beroende på hur söt du vill ha den.
4. Skölj de frysta sojabönorna tills att de är rumstempererade.
5. Tillsammans med hackad gurka, skurna tomater och salladen har du nu alla tillbehör preppade .
6. Värm rapsolja i en stor stekpanna. Stek på vegofärs tillsammans med vatten och tacokrydda.
7. Servera salladen i en skål. Lägg på vegofärs och toppa med jalapeñosås, mangodressing, vinägerlök och färsk koriander.
8. Nu är det bara att grabba tag i en gaffel och njuta!
Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.
Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.