Recept

Asiatiska vegobullar med bulgursallad

Testa att laga smakrika vegobullar med influenser från Östasien! Vegobullarna passar perfekt med en svalkande vitlökssås och bulgursallad med sällskap av mango, sojabönor och paprika. 

Detta recept är framtaget i samarbete med Vegomagasinet.

4 portioner
Tillagningstid: 15 min

DU BEHÖVER: 

Vegobullar
400 g formbar vegofärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk riven färsk ingefära
1 röd chili, finhackad
2 msk ljus sojasås
Olja att steka i

Bulgursallad
3 dl bulgur eller bovetemix 
1 dl frysta sojabönor
2 dl fryst mango
1 röd paprika, strimlad
1 morot, fint strimlad eller riven
1 msk ljus sojasås
1 lime, saften
1 msk riven färsk ingefära
Salt och svartpeppar 

Vitlökssås
1 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
1 vitlöksklyfta, pressad
Salt och svartpeppar 


GÖR SÅ HÄR: 

1. Tina vegofärsen i rumstemperatur.

2. Blanda vegofärsen med övriga ingredienser. Forma till bollar och stek gyllene i lite olja.

3. Tillaga bulgur eller bovetemix enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten så att den svalnar. Låt sedan rinna av i en sil.

4. Lägg mango och sojabönor i varmt vatten tills de tinar. Låt rinna av.

5. Blanda bulgurn eller bovetemixen med grönsakerna i en skål. Rör ihop sojasås, limesaft och ingefära i en annan skål. Vänd ner i salladen och smaka av med salt och peppar.

6. Blanda ihop ingredienserna till vitlökssåsen.

7. Servera vegobullar tillsammans med bulgursalladen och vitlökssås.

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.