Bakad potatis med vegansk skagenröra
Bakad potatis känns alltid lite extra lyxigt, speciellt med en riktigt god vegansk skagenröra till! Potatisen sköter sig själv i ugnen medans du enkelt blandar ihop röran.
Detta recept är framtaget i samarbete med Vegomagasinet.
För 4 portioner
Tillagningstid: 60 min
DU BEHÖVER:
4 bakpotatisar
300 g ekologisk tofu
½ rödlök, finhackad
1 knippe färsk dill, finhackad
1 dl vegan mayo
1 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
1 msk röd tångcaviar
1 citron, saften
1 tsk salt
Svartpeppar
Till servering
2 msk röd tångcaviar
4 citronklyftor
Färsk dill
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skölj, borsta och torka potatisarna.
3. Skär ett kors i toppen på varje potatis och stick några hål med en gaffel. Ställ i en ugnsform eller på en plåt och baka i ugnen i 50-60 minuter eller tills de är mjuka.
4. Blanda samtliga ingredienser till skagenröran i en skål.
5. Servera den bakade potatisen tillsammans med skagenröra, tångcaviar, citronklyftor och färsk dill.
Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.
Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.