Blåbärssemlor
Världens gulligaste semlor med en twist! Med våra mini briochebröd svänger du enkelt ihop dessa semlor som fylls med blåbärsgrädde och en mandelkräm med smak av citron, vanilj och kardemumma. Ett måste att baka inför fettisdagen!
8-10 minisemlor
Tillagningstid: 20 min
DU BEHÖVER:
10-15 g sötmandel - skållad & hackad
1 dl frysta blåbär, tinade
2-3 msk vaniljsocker, här kan du justera sötman för dina semlor
3 dl vispgrädde, spara 2 msk ovispad
100 g mandelmassa
1 citron, zezt
1 tsk kardemumma
8-10 brioche mini
GÖR SÅ HÄR:
1. Rosta sötmandel lätt i en stekpanna, se till att den inte bränns. Ställ undan och låt svalna.
2. Blanda blåbär och vaniljsocker i en skål och ställ undan.
3. Vispa grädden fluffigt. För över halva mängden av den vispade grädden i en annan skål och spara till mandelkrämen.
4. Mandelkräm: Blanda mandelmassa med citronzezt, rostad sötmandel och kardemumma. Tillsätt lite ovispad grädde tills du har en len bredbar kräm.
5. Häll av vätskan från blåbären och vänd sedan försiktigt ned blåbären i resterande vispgrädde.
6. Klipp av lock på minibriochen med en sax. Fyll semlorna med mandelkräm och blåbärsgrädde, på med locket och toppa med vaniljsocker.
Ät och njut!
Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.
Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.