Blomkålssoppa med nötströssel
Testa att laga Siri Barjes blomkålssoppa med knaprigt nötströssel. Värmande, enkel och god! Perfekt som vardagsmiddag eller förrätt.
4 portioner
Tillagningstid: 25 min
DU BEHÖVER
2 ekologiska gula lökar, hackade
450 g ekologisk fryst blomkål
1 dl ekologiska melerade linser
3 dl ekologisk vispgrädde
1 ekologisk grönsaksbuljongtärning
7 dl vatten
Olivolja
Salt och peppar
1 kruka ekologisk persilja, hackad
Nötströssel:
150 g nötmix
1 msk smör
Olivolja
GÖR SÅ HÄR:
1. Stek löken mjuk i olivolja.
2. Höj värmen och häll på blomkål direkt från frysen. Salta och stek tills den tinat något.
3. Tillsätt linser, grädde, buljong och vatten.
4. Låt koka i ca 15-20 min. Salta och peppra.
5. Hacka hälften av nötterna och stek de gyllene i olivolja och smör.
6. Mixa soppan helt slät.
7. Servera med nötter, gräslök och olivolja!
Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.
Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.