Bookmaker falukorvstoast

I den här engelska hundraåringen spelar vanligtvis en fin köttbit huvudrollen, till exempel oxfilé, entrecôte eller ryggbiff. Vi tog oss friheten att ersätta den med svensk falukorv. En uppdaterad klassiker!

1 portion

DU BEHÖVER:

1 tjock skiva levainbröd          
Delikatess-falukorv
2 msk färsk pepparrot 
2 msk majonnäs                                  
1 tsk dijonsenap
1 näve bladsallad                                   
1 tsk vinäger
2 tsk olivolja
1 äggula
Ekologiskt smör
Salt
Svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

1. Dijonaisse: Blanda majonnäs och dijonsenap till en dijonaisse. Ställ åt sidan.
2. Stek brödet gyllene i olivolja och smör.
3. Stek 2-3 tjocka skivor falukorv i samma panna.
4. Dressa salladsbladen med vinäger, olivolja, salt och peppar.
5. Dags att sätta ihop toasten! Lägg brödet på en tallrik och skeda ut dijonaissen. 
6. Lägg på sallad och falukorv. 
7. Riv över pepparrot och gör en liten grop för äggulan.
8. Separera äggulan försiktigt från vitan och placera i gropen. Salta och peppra efter behag.

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se alla våra falukorvsrecept.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Tempo, Mathem och Citygross.

Gå tillbaka