Recept

Chorizoplåt med rotfrukter

Plåtmat, mat på en plåt eller tray bake - kalla det vad du vill! Oavsett namn så är det en massa gott som har tillagats på en och samma plåt, enklare blir det inte!

4 portioner

Tillagningstid: 40 min

DU BEHÖVER:
½ burk pesto genovese, extra till topping
½ dl olivolja
2 hela vitlöksklyftor, krossade med knivens bredsida
1-2 tsk honung
1 paket frysta rotfrukter
1 paket färsk chorizo
3 nävar grönkål
150 g fetaost
½ citron, juice
1 dl frysta granatäppelkärnor, tinade i rumstemperatur


GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 200°C varmluft.

2. Blanda ihop en marinad av pesto, olivolja, honung och vitlök. Häll ut marinaden på en plåt och låt den värmas i ugnen i några minuter.

3. Ta ut plåten och häll på rotfrukterna och blanda dem väl med marinaden.

4.Lägg på chorizo, in med plåten i ugnen och baka i 20 minuter.

5. Ta ut plåten, vänd på korvarna och släng även på lite grönkål. Sätt åter igen plåten, låt baka i ytterligare 10 minuter varav de fem sista du sätter på ugnens grillfunktion.

6. Ta återigen ut plåten, skär upp chorizon och toppa med fetaost, klickar av pesto, citronjuice samt granatäppelkärnor.

Middagen serverad!

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.