Recept

Corn ribs

Enkelt att göra, fint att se på, gott för hela familjen och kul att äta - detta beskriver våra corn ribs!

Snack för 4 personer
Tillagningstid: 30 min

DU BEHÖVER:
1 ½ tsk paprikapulver
1 ½ tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
1 paket förkokt majs
Rikligt med neutral olja till fritering
Sirachasås
Tryffelmajonnäs
½ rödlök, tunt skiva
Några nypor färsk koriander eller persilja

GÖR SÅ HÄR: 

1. Blanda samtliga kryddor i en skål.

2. Skär varje majskolv två gånger på längden så att du får 4 långa klyftor per majskolv. Lägg majsen i en skål och tillsätt kryddblandningen. Blanda försiktigt så att varje kolv kryddas.

3. Hetta upp rikligt med olja i en tjockbottnad, stor kastrull. När oljan är ca 180 °C varm kan du börja sänka ned majsen med ett värmetåligt verktyg. Tänk på att inte slänga i för mycket majs på en gång då detta kommer att sänka oljans temperatur. Fritera varje majsbit i ca 5 minuter eller tills den är gyllenbrun.

4. Torka majsen på ett ark hushållspapper och för sedan över till en skål. Drizzla eller klicka över sås, toppa med rödlök och färska örter och servera till några du tycker om!

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.