
Falukorvsbullar
Klassiker på klassiker, kan en rätt bli mer svensk än den här? Låt oss göra finmalen färs av falukorv och rulla till saftiga köttbullar. Servera med mos, brunsås, inlagd gurka och lingon. Mums!
Portioner: 4
Tillagningstid: 45 min
Ingredienser:
- Falukorvsbullar:
- 400 g klassisk falukorv
- 1 st gul lök, hackad
- 0,75 dl ströbröd
- 3 msk vetemjöl
- 0,5 dl vispgrädde
- 1 st ägg
- 1 krm salt
- kryddpeppar
- svartpeppar
- Potatismos:
- 800 g mjölig potatis
- 1 krm salt
- 2 dl mjölk
- 50 g ekologiskt smör
- 1 krm malen svartpeppar
- Tillbehör:
- Rörda lingon
- Snabbinläggning
- 1 st svensk gurka
- Brunsås