Falukorvscarpaccio

Här tar vi oss an en verklig klassiker! Låt oss skiva falukorv så tunt det bara går och ringla en riktigt bra olivolja över. (Det här får inte under några omständigheter nå Italien.)

Tips! Frys in en bit falukorv, gärna en dag innan du ska laga carpaccion eller tidigt samma morgon för att kunna skära den bättre.

1 portion

DU BEHÖVER:

100 g extrarökt falukorv, tunt skivad
1 näve ruccola
2 msk olivolja
Parmesan
1/2 tsk vinäger (vit balsamvinäger eller vitvinsvinäger)
1 tsk rostade pinjenötter
Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR:

1. Skiva falukorven så tunt du kan och lägg ut ett tunt lager på en stor tallrik.
2. Rosta pinjenötterna i en het panna eller i ugn. Ca 2 min under omrörning.
3. Dressa ruccolan i vinäger, hälften av olivoljan, salt och peppar.
4. Ringla resten av olivoljan över falukorven och salta med lite flingsalt.
5. På med ruccolan i en snygg liten hög.
6. Riv eller hyvla över parmesan och strössla över pinjenötterna
7. Buon appetito!

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se alla våra falukorvsrecept. 

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Tempo, Mathem och Citygross.

Gå tillbaka