Falukorvstandoori

En klassisk indisk rätt där vi har bytt ut kycklingen mot falukorv. En tidseffektiv tandoori då falukorven inte behöver lika lång marineringstid som kyckling!

4 portioner

DU BEHÖVER:

1 klassisk falukorv i stora bitar
1 lime
1 rödlök
Basmatiris

Marinerad/sås:
3 dl matlagningsyogurt
2 rivna vitlöksklyftor
3 cm riven ingefära
1 tsk cayennepeppar
1 msk paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
2 tsk malet korianderfrö
1 tsk garam masala
1 msk gurkmeja
1 tsk salt

GÖR SÅHÄR:

1. Blanda ihop alla ingredienser till såsen och marinera falukorven i kyl i minst 1 timme.
2. Värm ugnen till 250 grader.
3. Lägg falukorv och tandoorisåsen i en ugnsfast form.
4. Koka riset enligt anvisningar och stoppa samtidigt in falukorven i ugnen.
5. Skiva rödlök tunt och klyfta upp limen.
6. Efter ca 15-20 minuter är riset klart och falukorven kan tas ut ur ugnen. Den får gärna vara lite mörk.
7. Servera tandoorin med ris, rödlök, lime och en härlig näve med färsk koriander.

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se alla våra falukorvsrecept. 

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Tempo, Mathem och Citygross.

Gå tillbaka