Recept

Fried rice

Denna rätt är allt som man vill att en snabb lunch eller middag ska vara - lättlagad, supergod och den perfekta restfesten! Fried rice blir nämligen ännu bättre om riset fått stå till sig en dag i kylen. Om du har andra gryner i kylen istället för ris så går det såklart lika bra!

2 portioner
Tillagningstid:  20 min


DU BEHÖVER:
150 g asiatiska wokgrönsaker
1-2 st vitlöksklyftor, finhackade
1-2 st msk sambal oelek
2 portioner kokt fullkornsris (1 ½ dl okokt ris)
1-2 st matskedar tamari
1 msk honung
2 ägg
1 dl frysta ärter, tinade
Rostade sesamfrön till topping
Neutral olja till stekning

GÖR SÅ HÄR:

1. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek wokgrönsakerna tillsammans med vitlök och sambal oelek på medelvärme.

2. När grönsakerna börjar ta färg drar du dem till ena sida av pannan medan du tillsätter riset till den andra sidan. När även riset har börjat få lite yta blandar du ihop det med wokgrönsakerna och tillsätter tamari sojasås och honung.

3. Dra  ris- och grönsaksblandningen till ena sidan av pannan och stek äggen på den andra. Tillsätt ärterna till riset medan äggen steks.

4. Servera i en skål och toppa med rostade sesamfrön!

Hugg in! 

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.