Recept

Fusk-focaccia

Här kommer ett riktigt hack! Vår färska pizzadeg är ju suverän  för pizza, men visste du att det även går att baka focaccia på den? Vi toppar den med färska tomater, rödlök, rosmarin och honung och du har en färdig focaccia på 45 minuter!

1 panna

Tillagningstid: 45 min


DU BEHÖVER:
½ rödlök
Ca 200 g färska tomater, fint att blanda cocktailtomater och större kvisttomater
½-¾ dl olivolja
2 paket färsk pizzadeg á 300 g
Lite mjöl till bearbetning av deg
2-3 kvistar rosmarin, endast bladen
Flytande honung
Flingsalt


GÖR SÅ HÄR: 

1. Sätt ugnen på 220° C varmluft.

2. Skiva rödlöken i tunna skivor. Skär cocktailtomater på hälften och större tomater i 1 cm tjocka skivor.

3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnssäker form (ca 35x25 cm) och ringla över hälften av oljan.

4. Mjöla händerna och ta ut pizzadegarna ur förpackningarna. Knåda ihop till en deg och sträck sedan ut degen och lägg över det oljade bakplåtspappret.

5. Ringla över resterande olja över degen. Tryck ner fingrarna i degen samtidigt som du trycker ut den i formens kanter, det ska skapas små gropar. 

6. Tryck sedan ned tomaterna i degen, sprid över rödlöken och rosmarinen, ringla över rikligt med honung och toppa med flingsalt.

7. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter (alla ugnar är olika så håll koll). Servera till en fördrink, grillbuffé, eller ja - vad som helst!

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.